RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tvilsomt om VM-arenaen blir klar i tide

Foto: Vanderlei Almeida (AFP)
Sist oppdatert:
De brasilianske VM-arrangørene kritiseres av landets egne myndigheter.

Om drøyt tre år skal historiens 20. verdensmesterskap i fotball arrangeres i Brasil, og forberedelsene til idrettsfesten er selvsagt for lengst begynt.

Men arbeidet går ikke fort nok, skal vi tro de brasilianske myndighetene.

Alvorlige hindringer
En rapport fra den brasilianske tilsynsdomstolen, på vegne av regjeringen, påpeker nemlig at landet står overfor alvorlige hindringer i arbeidet med å oppgradere flyplassene, infrastrukturen og arenaene før verdensmesterskapet, melder nyhetsbyrået AP.

I rapporten kritiseres arrangørene for liten åpenhet i arbeidet, i tillegg til at kostnader ikke kontrolleres og at tidsfrister ikke overholdes.

Arrangørene har også latt være å svare på telefoner og e-post fra tilsynsdomstolen.

I den offisielle rapporten fra de brasilianske myndighetene understrekes det at 2011 er et viktig år for å starte opp store prosjekter som må ferdigstilles før mesterskapet i 2014. Man finner imidlertid store problemer i de fleste av de tolv arrangørbyene.

Omfattende renovasjon
Den kjente Maracana stadion i Rio de Janeiro, der VM-finalen etter planen skal spilles, er under omfattende renovasjon. Rapporten sier imidlertid at det langt ifra er sikkert om arenaen ferdigstilles i tide.

Brasil arrangerer VM for andre gang i 2014, 64 år etter landets legendariske 2-1-tap for Uruguay i «finalen» på Maracana stadion i 1950. (Den gangen ble det aldri spilt noen finale, men den siste kampen i gruppespillet mellom Brasil og Uruguay avgjorde hvem som stakk av med VM-tittelen.)

VM har ikke blitt arrangert i Sør-Amerika siden sluttspillet i Argentina i 1978.

31. juli i år trekkes gruppene i den europeiske kvalifiseringen for VM-sluttspillet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere