RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tvilte aldri på Siren

(Jon Eeg/Scanpix)
ATEN (TV 2 Nettavisen): Diskvalifikasjon, utmattelse og skitne triks fra motstanderne til tross - trener Thomas Guttormsen tvilte aldri på at Siren Sundby ville vinne OL.

- Jeg visste hele tiden at hun var god nok til å vinne, sier Guttormsen til TV 2 Nettavisen.

- Det var et pat tøffe dager med krangling, protester og diskvalifisering. Vi var kanskje litt uforberedt på den trøkken. Derfor var det forløsende da Siren vant begge fredagens seilaser.

Rørt
I likehet med gullvinneren, måtte også sjefen en tur i vannet etter at gullet var i boks. Så fikk han en lang, god klem av gulljenta.

- Det var veldig moro og litt rørende å kunne klemme henne da hun kom i land. Men jeg har hatt den følelsen de siste par dagene.

Siren Sundby har vunnet alle seilasene hun har deltatt i de siste 14 månedene - inkludert EM og VM. I fjor ble hun kåret til verdens beste seiler uansett kjønn og båtklasse, før det hele ble toppet med OL-gull søndag.

Trener mest og best
Gulltreneren er ikke i tvil om hvorfor Sundby er så overlegen som hun er.

- Siren har trent mest av alle, og jeg er sikker på at hun har trent best også. Hun er utrolig fokusert hele tiden - både når hun trener og når hun har fri.

- Hun mangler riktignok den erfaringen de andre har, men helt siden hun var liten har hun vært flink til å få båten til å gå fort. Og nå seiler hun jo som en 30-åring.

Vurderer båtbytte
Etter å ha vunnet absolutt alt og til tider lekt med konkurrente, er spørsmålet nå om 21-åringen fortsatt kan finne utfordringer i å seile europajolle.

- Det er klart det er viktig med utfordringer, ellers orker hun ikke å holde på med dette 12-14 timer hver dag. Men akkurat nå er det mest fristende å bare pakke sammen og nyte dette lenge. På sikt må vi imidlertid avgjøre om hun skal forsøke å vinne alt en gang til, eller om det er best å ta steget over i en annen båt - kanskje en 470 sammen med en annen jente.

- Det internasjonale seilforbundet bestemmer i november hvilke båtklasser som skal delta i Beijing-OL om fire år, så vi tar avgjørelsen da. Uansett seiler hun ikke igjen før påske.

Unikt talent
Siren Sundby har alltid vært et unikt konkurransetalent. Da hun var fire år gammel konkurrerte hun i alpinløypen i åtteårsklassen. I slutten av tenårene var hun blant verdens beste seilere, og som 21-åring er hun altså OL-vinner.

Thomas Guttormsen er ikke i tvil om hvorfor Akershus-jenta har lyktes.

- Hun er rett og slett best. Hun er et konkurransemenneske, og er veldig flink mentalt. Hun henter frem og evaluerer og forbedrer alt det hun har gjort dårlig.

100 prosent sikker
Siren Sundby var i praksis OL-vinner allerede etter den niende og tiende seilasen på fredag. Det var bare noen få secnarier som kunne frata henne gullet. Andre 21-åringer ville kanskje fått nerver og brukt energi på å bekymre seg for hva hun ikke skulle gjøre, men for den blide 21-åringen var dette aldri et faremoment.

- Hun var 100 prosent sikker på at hun kom til å vinne i dag, innrømmer Guttormsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere