- Tyngre enn det så ut

Foto: Jon Eeg / SCANPIX

ATEN (TV 2 Nettavisen): Eirik Verås Larsen sikret seg det første av tre mulige, da han utklasset konkurrentene på K1 1000 meter fredag morgen. - Det var tyngre enn det så ut, fastslo han etterpå.

27.08.04 12:08

Kanadieren Adam van Koeverden startet enormt, og hadde en hel båtlengde til nordmannen allerede etter hundre meter. Etter 250 meter lå han 1,21 bak kanadieren, og da meldte tvilen seg.

- Kanadieren gikk veldig hardt ut. Jeg visste på forhånd av han ville starte hardt, men jeg ble forstyrret av det. Jeg fikk negative og tunge tanker i hopdet. Men så klarte jeg heldivis å ta meg sammen og padlet en bra siste 500.

I teten
Fram mot 500 meter hadde Eirik nesten hentet inn kanadieren, og passerte 29/100 bak. 50 meter senere var han i teten.

Derfra og inn var det ingen tvil. Ved 750 meter ledet han med 47/100 på kanadieren, som begynte å sakke bakover. New Zealands Ben Fouhy lå da 2,63 bak Eirik - og startet en kjempespurt.

For seint
Men det var naturligvis alt for seint, og Eirik seilte inn til et meget sikkert gull på tiden 3.25,87. Ben Fouhy kjempet seg inn til sølvet, men ble utklasset med halvannet sekund - 3.27,413. Van Koeverden sikret seg bronsen på 3.28,218.

- Var det virkelig så enkelt som det så ut?

- Nei det var knalltøft. Jeg ble utrolig stiv og sliten mot slutten. Jeg ble svimmel og så nesten svart. Men det skal jo koste å vinne OL-gull. Løpet var nok verre enn det så ut til for dere.

Men han hadde god margin til sølvet, og kom seg kjapt i land for å forberede seg til neste løp.

- Supert, supert, sa Eirik da han spurtet forbi mediefolkene rett etter gull-løpet. Han skulle rett til forberedelser til finalen på K2 1000 meter med Nils Olav Fjellheim. Den finalen startet bare en time etter K1-finalen, og endte med norsk bronse.

Så ikke
Trener Kjell Tore Solvang fikk ikke sett løpet fra tribunen. Han sto i stedet litt skrått bak mål, og hadde en litt vanskelig vinkel å se.

- Jeg så at Nathan (Baggaley) lå alt for langt framme. Men så så jeg at Eirik kom, og jeg pustet lettet ut, da jeg så armen til Eirik gikk i været da han passerte mål.

Rørt
- Løpet viser at Eirik er i kjempeform. Nå må han ha fokus fra til toeren. Han har ikke tid til å feire dette. For dette var bare et delmål. Jeg håper for Nils sin del at han får oppleve det samme som Eirik. Det fortjener han.

- De sa vi ikke kunne finne en ny Knut Holman som kunne ta to gull i samme OL. Men så fant vi Eirik, som har sjansen på tre, sier landslagssjef Kjell Tore Solvang til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag