RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tøys å snakke om fire poeng

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Nils Johan Semb mener alt handler om Makedonia. Egil Drillo Olsen mener sjansene er like store mot Nederland.

Norge har hatt en elendig start på kvalifiseringen til VM i Sør-Afrika i 2010. Mandag presenterte landslagssjef Egil Drillo Olsen de 21 spillerne som 6. juni starter arbeidet med å løfte Norge fra sisteplass i kvalifiseringsgruppe 9 til andreplassen som kan gi playoff.

Da spiller Norge bortekamp mot Makedonia. Fire dager senere venter Nederland i Nederland. De kan da allerede være gruppevinnere – hvis de slår Island samme dag som Norge møter Makedonia.

NYHET: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Råd til å tape i Nederland
Mange mener Norge bør ha minst fire poeng på de to neste kampene. Det er ikke tidligere landslagssjef Nils Johan Semb enig i. Han mener fire poeng verken er sannsynlig – eller nødvendig.

- Det er bare tøys å snakke om fire poeng på de to kampene. Er vi heldige er Nederland gruppevinnere når vi møter dem, men det er uansett ingenting som tilsier at vi kan ta poeng der. Alt handler om Makedonia-kampen. Vinner vi den, har vi råd til å tape i Nederland – forutsatt at vi vinner hjemme mot Skottland og Makedonia, og borte mot Island, sier Semb til Nettavisen.

Se troppen her!
Se stillingen i VM-gruppa her!

Drillo: - Like stor sjanse
At Makedonia-kampen er viktig, er ikke landslagssjef Drillo uenig i.

- Makedonia-kampen er helt avgjørende. Vinner vi mot Makedonia, har vi en fair sjanse til å nå playoff. Taper vi, må vi antageligvis begynne å regne teori for å se om det i det hele tatt er mulig, sier han.

Men at Nederland-kampen er så mye vanskeligere enn Makedonia-kampen, er ikke Drillo enig i.

- Det er omtrent like stor sjanse for at vi slår Nederland som at vi slår Makedonia, analyserer han overfor Nettavisen.

- Hvor gode er Makedonia kontra Norge?

- Det er vanskelig å si. Det er et helt annerledes fotballag enn Norge, sier Drillo, som i et åpent møte i sin tankesmie i forrige uke viste fram noen av Makedonias svakheter.

Ikke overraskende valg
Til de to kvalifiseringskampene har Drillo hentet to «nye» midtbanespillere inn i troppen. Fredrik Winsnes, Simen Brenne er inne – på bekostning av spillere som Martin Andresen, Alexander Tettey, Kristofer Hæstad og Fredrik Strømstad. Inne er også Morten Fevang, trolig primært som midtstopper, selv om han også kan brukes på midtbanen.

- Jeg synes ikke de valgene er så overraskende. Fevang har vært knallgod for Odd, Brenne har vært blant de beste indreløperne i Tippeligaen og Winsnes spilte godt på landslaget i fjor. Det kjennetegner uttakene til Drillo at han satser på formspillere, poengterer Nils Johan Semb, som ikke har gitt opp håpet om at Norge kan redde andreplassen i gruppa.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere