RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uaktuelt i norsk fotball

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Per Ravn Omdal er ikke begeistret for at Qatar kjøper inn brasilianeren Ailton til sitt landslag. - Dette strider veldig mot idrettens ånd, sier NFF-presidenten til TV 2 Nettavisen.

Qatar har planer om å kjøpe seg et slagkraftig landslag, og har allerede fått med seg toppscoreren i Bundesliga, brasilianeren Ailton. Werder Bremen-spissen skal ifølge SportBild få én million euro for å spille VM-kvalifiseringskampen mot Jordan.

Og Qatar er i forhandlinger med flere sterke navn.

Hvordan er dette mulig?

- Så sant vedkommende ikke har spilt A-landskamp for et annet land, kan han spille for et annet land hvis dette andre landet gir han statsborgerskap, forklarer NFF-president Per Ravn Omdal til TV 2 Nettavisen.

Ingenting i veien med reglene
Ravn Omdal er slett ikke begeistret for Qatars storsatsing, men mener likevel ikke at det er regelverket til FIFA det er noe i veien med.

- Det er jo sånn at det er opp til enhver nasjon å bestemme hvem de skal ha som statsborgere, og FIFA-reglene er det ikke noe i veien med. Men jeg må si at jeg tar meget sterk avstand fra dette at man skal kjøpe og by på statsborgerskap, sier Ravn Omdal.

Marokkanskfødte Hassan El-Fakiri debuterte for Norge mot Nord-Irland nylig, og kunne inntil debuten velge om han ville spille for Marokko eller Norge. Men El-Fakiri er oppvokst i Norge. Ailton er ikke oppvokst i Qatar. Han har antageligvis aldri vært der.

- Det er viktig å sette et klart skille mellom dette i Qatar og for eksempel nye landsmenn som blir født her eller slår seg ned her, går i skole her og så videre. Der har idretten en soleklar plikt til å følge opp og gjøre de til en del av samfunnet, mener NFFs avtroppende president.

Myndighetene har ansvaret
Per Ravn Omdal mener ansvaret i dag ligger hos det enkelte lands myndigheter.

- Men vi har tidligere hatt begrensninger på antall utlendinger innenfor EU og EØS. Det er ikke uten grunn at man i fotballen forsøker å få tilbake noen av de begrensningene vi hadde i gamle dager.

- Det er en dialog som trolig kommer til å forsterkes i årene som kommer, tror Ravn Omdal.

Innen den tid spiller kanskje Qatar en semifinale i VM - med Ailton som stjernespiss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere