RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uaktuelt med Jönsson-sak hos oss

Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal med klar tale.

I 2008 klarte han å overleve i Tippeligaen med Aalesund.

I 2009 ledet han sunnmøringene til cuptriumf og 13. plass. Det var imidlertid bare fire poeng frem til 6. plassen på tabellen.

I 2010 har Kjetil Rekdal så tatt ytterligere et steg med Aalesund. De ligger på 4. plass og blir dårligst nummer seks.

Men hva skjer med suksesstrenerens kontrakt?

Den går nemlig ut etter 2011-sesongen.

- Ønsker ikke en Jönsson-sak
- Jeg har kontrakt med Aalesund ut 2011, og har i utgangspunktet ingen planer om å forlate klubben før det. Selvsagt kan man aldri si aldri i fotballen, men utgangspunktet mitt er å være her ut 2011. Minst, sier Rekdal til Nettavisen.

- Så får vi se hva som skjer da. Det kan hende jeg og Aalesund er blitt lei hverandre når vi kommer så langt, legger han til.

Én ting er han imidlertid klar på.

Og han har allerede diskutert den med Aalesund-styret.

Rekdal vil ikke at 2011-sesongen i Aalesund skal bli noen reprise av Janne Jönssons situasjon i Stabæk i år. Der ble det nemlig tidlig klart at svensken skulle til Rosenborg etter sesongen, og etterpå har det vært massivt med misnøye i og rundt Stabæk-leieren.

- Det har vi allerede hatt en liten prat om, ja. En situasjon som den Jan Jönsson fikk er ikke noe vi ønsker å oppleve i Aalesund, sier han.

- Det betyr at det er to muligheter. Enten blir vi tidlig enig om at det vil være aktuelt å forlenge kontrakten, eller så blir vi tidlig enig om at dette blir det siste året. Så har begge parter god tid på seg til å tenke på hva som skal skje i 2012 igjen, forklarer Aalesund-treneren.

- Du er ikke redd for at det siste alternativet kan ende i bråk, da?

- Selvsagt kan man miste garderoben når det er noen få måneder igjen før treneren forsvinner. Det vet man aldri. Samtidig er det jo min jobb, som trener, å sørge for at det ikke skjer. Det er min jobb å ta seg av alle utfordringer. For meg personlig vil det uansett ikke bety noen forskjell. Alle som kjenner meg vet nemlig at jeg kun har ett mål hver eneste dag - å få mest mulig ut av det produktet jeg jobber med. Jeg er ikke en person som kunne finne på å hvile på laurbærene. Så lenge jeg er i Aalesund vil jeg jobbe ræva av meg for å utvikle klubben videre, sier han.

Utviklingen i 2010 er han selvsagt fornøyd med.

Har brutt barrierer
Den sterke 4. plassen er én ting. Noe helt annet er det at klubben for første gang har slått Viking både hjemme og borte. I tillegg har de slått Tromsø og Start som de ikke hadde slått før. Ser man på bortestatistikken er det bare Rosenborg og Vålerenga som står med flere seirer enn Aalesund fem gevinster på utebane i årets sesong.

Det gir også håp foran siste serierunde.

Da venter Rosenborg på Lerkendal. Et Rosenborg som får gullmedaljene sine. Et Rosenborg som spiller for å gå ubeseiret gjennom sesongen.

- Det er klart det vil være prestisje å slå Rosenborg. Det vil også kunne gi laget en ekstra boost inn mot neste sesong. Men for meg, helt ærlig, så er det et fett om vi slår Rosenborg eller et annet lag. For meg er alle poeng like viktige, og som jeg sa i Vålerenga, jeg tapte gjerne mot Lyn og Lillestrøm hvert år, jeg, så lenge vi likevel tok gull.

- Men vil borteseier mot RBK være lagets største enkeltprestasjon under din ledelse?

- Nei. Det aller største vil cupfinalen i fjor uansett være. Den ga et enda større kick til spillergruppa. I løpet av høsten 2009, og etter cupfinalen, skjønte Aalesund at vi kunne slå alle hvis vi gjorde ting rett. Sånn var det ikke i denne klubben før, sier Rekdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere