RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uansvarlig å trene i dag

Sist oppdatert:
Kraftig snøfall og vind førte til at fredagens offisielle super-G-trening ble avlyst. – Det ville vært helt uansvarlig å kjøre i dag, sier alpinsjef Per Lund.

SESTRIERE BORGATA (TV 2 Nettavisen): OL-landsbyene i fjellområdene rundt Torino våknet opp til snøkaos fredag morgen.

Arrangøren av den offisielle super-G-treningen hadde ikke annet valg enn å avlyse fredagens gjennomkjøring av OL-traseén.

- Uansvarlig
- En helt riktig avgjørelse. Det ville vært umulig og totalt uansvarlig å kjøre i dag, konstaterer alpinsjef Per Lund overfor TV 2 Nettavisen.

Kjetil André Aamodt måtte stå over tirsdagens kombinasjon etter å ha pådratt seg en kneskade i utforrennet forrige helg.

Nå bekrefter imidlertid Per Lund at Kjetil André Aamodt kunne ha deltatt på treningen for fullt, og stiller på startstreken i super-G-rennet som etter planen skal avvikles lørdag.

- Kjetil André Aamodt skulle ha deltatt på treningen i dag. Han er i rask bedring og nærmer seg full restitusjon etter kneskaden. Blir det super-G-renn i morgen, kan han kjøre, sier Lund.

OL-rennet kan bli avlyst
Men de kraftige snømengdene og den iskalde vinden kan fortsette i dagene fremover. Det kan bety at lørdagens super-G-renn kan bli avlyst.

- Vi skal ha et lagledermøte nå i ettermiddag, og da får vi kanskje vite noe mer. For øyeblikket vet vi ikke hva som skjer, sier Lund.

Alpinsjefen er ikke nevneverdig skuffet over at treningen fredag gikk i vasken.

- Nei, nei. Det er helt problemfritt for oss. Vi kjenner løypa så godt, at det betyr ingenting med tanke på forberedelsene til OL-rennet, mener Lund.

OL-rennet i super-G skal skal etter planen starte kl. 11:00 lørdag formiddag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere