RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Petr David Josek (AP)

- Uff da, Teichmann

Sist oppdatert:
- Jeg skal slå Northug på VM-stafetten, var Teichmanns løfte i starten av sesongen. Les spurtkanonenes munnhuggeri.

Den dristige uttalelsen om stafettsuksess falt fra en sur Axel Teichmann som nettopp var blitt knust av Petter Northug i stafettspurten i Gällivare i november denne sesongen.

Les også:Northug vant spurten i Gällivare med ødelagt stav

Teichmann var lite fornøyd med måten Northug oppførte seg på.

- Petter er en spesiell fyr. Han er sterk og er alltid veldig fokusert. Han kan lett glemme de andre konkurrentene, og han kan gjøre noen dumme ting når han kommer i mål. Ofte sier han tøvete saker. Han burde skjønne at det også er andre gode utøvere, sa Axel Teichmann til Aftenposten.no, før han fortsatte.

- I oppvarmingsløypene går han rundt og later som han er sliten, men vi vet jo at han spiller. Det er bare dumt. De første årene han var med, tenkte jeg at han bare var en liten gutt. Men han har ikke forandret seg, sier han.

- Jeg har egentlig ikke noe å si til dette. Han må få mene hva han mener, sa Northug til Aftenposten.

Lag din egen Northug-kommentar og vinn iPod!

- Skal vinne stafetten
- Jeg skal slå ham på VM-stafetten i Liberec, fulgte Teichmann opp.

De ordene måtte han ettertrykkelig bite i seg etter fredagens stafett i Liberec. Ikke bare var Petter Northug suveren i spurten. Måten han hentet inn Axel Teichmann på de to første kilometerne var intet annet enn imponerende. Det burde stilne kritikken fra dem som mener at Northug bare kan henge og spurte.

Stafettseieren var også en oppfølging av årets Tour de Ski, der Northug passerte Teichmann på de siste meterne av monsterbakken og kapret andreplassen.

PS. Axel Teichmann var mannen som til slutt vant jaktstarten i Sapporo-VM i 2007. Det var i dette løpet Northug gjorde et kjemperykk og så ut til å gå mot seier, før han snublet i sin egen stav og gikk rett på trynet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere