*Nettavisen* Sport.

- Uffameg, jeg blir helt flau

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

- Jeg visste at det så dumt ut, sier Liv Kjersti Eikeland da hun fikk se hvordan hennes tabbe kostet Norge OL-medalje.

24.02.10 08:34

Tidligere i sesongen lå det norske kvinnelandslaget i skiskyting nede med brukket rygg. Kun Tora Berger var i nærheten av gode plasseringer, og det var flere som satte spørsmålstegn ved om Norge burde stille noe stafettlag i OL i det hele tatt.

I dag er det ingen som angrer på at Norge dro til OL med flere skiskytterjenter.

Tirsdag sørget Liv Kjersti Eikeland, Ann Kristin Flatland, Solveig Rogstad og Tora Berger for en spennende stafett der bronsemedaljen hele tiden var innenfor rekkevidde.

Likevel holdt det ikke helt, og Norge måtte ta til takke med den sure fjerdeplassen, 20 sekunder bak bronsevinner Tyskland.

Russland vant et suverent gull, mens Frankrike tok sølv.

- Jeg blir helt flau
Liv Kjersti Eikeland startet flott på sin første etappe med en feilfri liggende skyting.

På stående rotet hun i imidlertid fælt.

To ekstraskudd er litt for mye, og når Eikeland i tillegg ikke klarte å ta på seg geværet (!) forsvant dyrebare sekunder.

- Jeg skulle ikke brukt så lang tid på det ene ekstraskuddet og surret med børsa, sier Liv Kjersti Eikeland til NRK etter løpet.

Så får hun se bildene av seg selv der hun kløner med geværet.

- Se da, det går ikke an det der. Jeg blir helt flau, uffameg, utbryter hun.

- Nå er jeg bare skuffa. Fader og. Når man er så nærme kan man ikke gjøre sånne tulleting. Jeg visste det så dumt ut, men jeg hadde bare lyst til å pelle meg ut i løypa fort som fy, forklarer Eikeland den merkelige manøveren med.

Norge ble etter dette hektet av i teten, og det var vel strengt tatt her medaljen glapp.

Ved veksling var Norge 57 sekunder bak lederlaget.

Kjempeetappe av Flatland
På andreetappe gjorde Ann Kristin Flatland en kjempejobb. Hun plaffet ned ti blinker på ti skudd og holdt stor fart i sporet. Norge var nå virkelig inne i medaljekampen igjen, bare 32 sekunder bak ledende Frankrike.

Men på tredjeetappe tapte Norge terreng. Rett nok klarte også Solveig Rogstad to fulle hus uten ekstraskudd, men i sporet gikk det svært trått. Hele 1.24 minutter vekslet Norge bak etterhvert så suveren Russland.

Med 20 sekunder opp til Frankrike på tredjeplass var det likevel fortsatt håp om medalje for Norge siden Tora Berger var Norges ankerkvinne.

Holdt ikke
Det holdt likevel ikke helt inn. Berger gikk strålende i sporet og brukte bare ett ekstraskudd, men også lagene lenger framme gjorde det skarpt.

Dermed gikk Tora Berger Norge inn til en fjerdeplass, 57 sekunder bak gullvinner Russland, og 20 sekunder bak Tyskland på tredjeplass.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.