RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

- Uforståelig Johnsen-salg

Sist oppdatert:
- Helt uforståelig at Rosenborg selger Frode Johnsen, sier Knut Torbjørn Eggen til TV 2 Nettavisen.

ROSENBORG – FREDRIKSTAD 1 - 0

LERKENDAL (TV 2 Nettavisen): Fredrikstad-treneren er mildt sagt forundret over de vurderingene kollegene i brakka på Lerkendal har gjort de siste dagene - som resulterte i at klubbens måljeger framfor noen tar farvel med klubben.

- For meg er det en gåte at Rosenborg selger Frode Johnsen – lagets klart beste spiller denne sesongen. Jeg skjønner rett og slett ikke hva de tenker på, sier Eggen, som er overbevist om at savnet etter spissen som nærmest har scoret på bestilling de siste årene vil bli stort.

- Jeg tror ikke det vil gå så lang tid før Høgmo & Co. angrer på at de lot ham gå.

Fem millioner
Angrer gjør imidlertid ikke hovedpersonen selv på at han for en tid tilbake bestemte seg for å signalisere at han var moden for nye utfordringer.

- Det er selvfølgelig vemodig å ta farvel med lagkameratene og med publikum. Jeg har hatt utrolig fine år her spekket med flotte opplevelser. Men det er kanskje på tide med nye utfordringer for en godt voksen fotballspiller, smiler han.

Neste uke pakker Johnsen fotballstøvlene i bagen og reiser til Japan. Nå skal 32-åringen tjene til smør på brødskiva i Nagoya Grampus Eight – nærmere bestemt fem millioner kroner det halvannet året han har kontrakt med japanerne.

- Jeg gleder med enormt til å få nye utfordringer. I tillegg til gode økonomiske betingelser er dette et eventyr som virker forlokkende, sier måljegeren som tar med seg samboer og sin ni måneder gamle sønn til Japan.

Tappes for spisser
Dermed har spiss nummer to forlatt trønderbastionen denne sommeren. I tillegg til Frode Johnsen har Thorstein Helstad takket for seg i Trondheim og reist til Bergen og Brann. Luksusproblemet med fire toppspisser i samme stall, som man snakket om for en knapp måned siden, er forsvunnet som dugg for solen. Nå er det plutselig bare Steffen Iversen og Yssouf Kone som slåss om spissplassen i RBK.

- Vi har to meget gode spisser igjen i klubben og dessuten kan Daniel Braaten også bekle den rollen. Det er ingen grunn til bekymring, sier RBK-direktør Nils Skutle, som neppe er helt på bølgelengde med Per-Mathias Høgmo i den vurderingen.

Rosenborg-treneren har for lengst signalisert at han ønsker forsterkninger, og at han ikke har gode nok spillere til å gjennomføre det spilleopplegget han ønsker. Et tydelig signal om hva han synes om kvaliteten på spissene ga han foran dagens møte med Fredrikstad. Til tross for at Steffen Iversen hevder formen er prima satte, Høgmo ham på benken med følgende begrunnelse:

- Steffen er langt unna toppform. Han må fortsette å jobbe hardt for å finne tilbake til sitt gamle jeg..

Etter kampen mot Fredrikstad bedyret imidlertid Høgmo at dette ikke betyr at han er misfornøyd med Iversens innsats.

Sleit tungt
- Steffen var syk et par uker i juni og må ha litt tid for å komme tilbake. I dag var det planen at han skulle komme innpå men da vi fikk tre kjappe skader i forsvaret og på midtbanen måtte vi imidlertid rokkere på den planen, sier Rosenborg-treneren, som nok en gang måtte se at elevene sleit tungt. Ikke minst kveldens spissvalg Yssouf Kone.

- Vi var ikke særlig bra i første omgang. Men etter å ha gjort et par grep i pausen, blant annet prentet inn at vi må holde bredden i angrep, fungerte det bedre. Dessuten flyttet vi laget litt høyere på banen, noe som ga oss med trykk offensivt og full kontroll på Fredrikstad defensivt. Vi vant fortjent, sier Per-Mathias Høgmo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere