- Uheldig hvis Drillo er lei seg

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Landslagsspillere kritiserer NFF for Drillo-saken.

16.10.13 00:00

NORGE - ISLAND 1-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norges oppkjøring til landskampen mot Island har i stor grad vært preget av bråket rundt avsettelsen av Egil Drillo Olsen som norsk landslagssjef.

Drillo føler seg dårlig behandlet, og det hele har foreløpig kulminert i at NFF-president Yngve Hallén og generalsekretær Kjetil Siem tirsdag reiste hjem til den tidligere landslagssjefen for å snakke ut.

Landslagsspiller Tarik Elyounoussi mener spillergruppa har vært flinke til fokusere på det sportslige, men liker ikke at saken har utviklet seg til å bli en konflikt.

- Jeg vet ikke nok om dette til å uttale meg noe særlig, men hvis det er slik at Drillo er lei seg, er det uheldig, sier Elyounoussi til Nettavisen.

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Han får støtte av landslagskollega Tom Høgli. Backen håper saken snart er ute av verden.

- De må sette seg på et rom og løse døra, så får de bli der helt til de blir venner igjen, sier Høgli.

LES OGSÅ: Kampreferat Norge - Island

Brede Hangeland forteller at han har ringt Drillo i etterkant av saken for å takke for samarbeidet, men ønsker ikke å bidra til mediestormen rundt saken.

- Men jeg har selvsagt gjort meg mine tanker om saken.

Daniel Braaten tok også bladet fra munnen da han gjorde intervjuer i pressesonen etter kampen.

- Man må gi mannen respekt. Man kan ikke holde på sånn. Det er få som vet hva som egentlig har skjedd, men man kan ikke gjøre sånn med Drillo, sier Braaten til VGTV.

Etter 1-1 mot Island, roser landslagssjef Per-Mathias Høgmo spillergruppas evne til å holde fokus.

- Dette har vært en fin test for oss om å holde fokus på det som er viktig. Som jeg sa på spillermøtet til guttene, dette er en utmerket anledning til å vise at vi kan fokusere, for også i fremtiden kommer det til å bli støy av ulik karakter. Da er det viktig at både spillergruppe og støtteapparat er i stand til å håndtere det på best mulig måte, sier Høgmo på pressekonferansen etter kampen.

Så, over til fotballen:

Sjelden eller aldri har det vært mer optimisme før en VM-kvalik.

Tidenes enkleste gruppe sett med norske øyne, var dommen da Norge ble trukket sammen med Island, Albania, Kypros, Sveits og Slovenia i VM-kvalikens gruppe E.

Etter at landslaget spilte 1-1 i kvalikens siste kamp tirsdag kveld, er fasiten like enkel som den er trist:

12 poeng på 10 kamper og fjerdeplass i gruppa.

Nok en gang må landslaget sitte hjemme foran TV-skjermen når verdens beste nasjoner skal måle styrke i Brasil til sommeren.

Tom Høgli beskrev det egentlig ganske godt etter kampen:

- Det er bare å glemme denne kvaliken.

Da landslagssjef Per-Mathias Høgmo stilte til pressekonferanse etter kampen, var han mellomfornøyd med prestasjonen. Men Gratangen-mannen mener gruppefiaskoen bør være en vekkerklokke for dem som mener Norge enkelt bør kvalifisere seg til enten VM eller VM-playoff.

- Dette forteller at vi for øyeblikket er der vi er, det skal vi være enige om, alle sammen. Nå står vi foran spennende arbeid fremover, som kommer til å kreve en ekstrem innsats av alle involverte, sier Høgmo.

LES OGSÅ: Spillerbørs

Tarik Elyounoussi mener Norge må se seg i speilet etter å ha levert nok en kvalik under pari.

- Det er skuffende, men vi kan ikke skylde på andre enn oss selv. Vi har ikke vært bra nok i prestasjonene, og vi har sløst bort en del muligheter, blant annet mot Albania på hjemmebane (tap 0-1). Når vi taper sånne kamper, blir det vanskelig å komme seg videre. Jeg skal ikke si vi undervurderte motstanderne, for de har vært gode, sier Elyounoussi til Nettavisen.

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

I ni av Norges ti kamper har motstanderen scoret først. Kun mot Kypros på hjemmebane (2-0-seier) klarte Norge å holde nullen og score det første målet.

- Det er for dårlig. Vi kan ikke gå videre til en playoff eller noe som helst når vi alltid slipper inn det første målet. Det må vi rette på, sier Tom Høgli til Nettavisen.

Samtidig som det var skuffende landslagsspillere som møtte opp i pressesonen, var det optimisme å spore. Høgmos stil fører nemlig til at Norge skal styre kamper, ikke spille på motstandernes premisser.

Stefan Johansen elsker Nye Norge, til tross for at det ikke har blitt seier under Per-Mathias Høgmos nye regime.

- Jeg stortrives, det er en helt annen hverdag for meg i dette landslaget. Nå er jeg med på å kontrollere kampen, og det er det jeg ønsker.

Johansen er en av dem som mener Høgmos spillestil vil få Norge til å blomstre.

- Jeg ser en positivitet i dette landslaget, og jeg har sinnssykt troen på at dette skal fungere, sier han.

Også Tarik Elyounoussi gleder seg til fortsettelsen.

- Nå er vi i gang med noe nytt. Det er vi glade for, og vi synes det er spennende. Men vi har en del å gå på, det blir ikke bra over natta, vi må jobbe med spillet vårt over en lengre periode, sier Elyounoussi.

For dem som vil begynne å drømme om EM i Frankrike 2016: Kvalifiseringsgruppene trekkes i februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag