*Nettavisen* Sport.

- Ulogisk fra Alsgaard

Foto: (FOTO: HEIKO JUNGE/SCANPIX)

Sveriges landslagssjef Inge Bråten er overrasket over kritikken som har kommet mot ham etter Thomas Alsgaards oppsigelse, og slår nå tilbake.

24.01.07 17:29

I går fikk han kritikk fra Alsgaard, som uttalte at han opplevde landslagssjefens opplegg som "veldig lite strukturert" og som handlet mye om "nødløsninger". Inge Bråten sier til Nettavisen at han mest av alt ønsker å legge debatten død, men innrømmer at noen av uttalelsene som har kommet de siste dagene har opprørt ham.

- Hvordan reagerer du på kritikken fra Thomas?

- Hadde han sagt et og annet om en enkeltstående episode, hadde det vært greit. Men det er veldig mange som kan bekrefte at jeg er den som er først på plass, og forlater stedet sist etter et renn. Jeg skjønner ikke hva det er i kritikken som gjorde at han skulle finne ut at han skulle slutte. For meg er kritikken helt ulogisk. Jeg spør i stedet det stikk motsatte: Hva er det for noe konkret han vil dra fram?

Les også: - Begeret var fullt

Overrasket
Også Anders Södergren tok bladet fra munnen i går, og beskrev forholdet mellom Alsgaard og Bråten som "mellom hund og katt". Dette overrasker nordmannen.

- Ja, jeg så uttalelsene fra Anders i går. Og fikk bekreftet, i tråd med inntrykket jeg selv sitter med, at han er lojal mot alle personer. Han ble spurt av en journalist om hvem han helst ville ha fjernet av meg og Thomas, og svarte at det spørsmålet gikk det ikke an å svare på.

- Men du virket overrasket over kritikken da du uttalte deg på TV 2 i går kveld?

- Jeg har spurt Anders, som er utøvernes talsmann, hver gang vi treffes: "Er du fornøyd med opplegget?". Og han har hele tiden svart ja. Dessuten har Mathias Fredriksson fortalt meg at sier han ingen ting, går alt ypperlig.

- Hvordan reagerer du på at forholdet mellom deg og Thomas beskrives som "mellom hund og katt"?

- Det overrasket meg. Jeg synes vi har samarbeidet godt. Jeg er forundret over den såkalte konflikten vi skulle hatt, og spesielt at den skal ha oppstått under Tour de Ski, da jeg og Thomas var på to forskjellige steder under fire av de seks dagene.

Snakket lite
Alsgaard valgte da å ta med seg både Anders Södergren og Mathias Fredriksson til Val di Fiemme for å unnagjøre motbakketreningen, mens Bråten hadde samlet resten av troppen i Asiago, rundt 15 mil unna.

- Så du mener noe av kritikken mot deg er uberettiget?

- Jeg synes det har kommet noen ulogiske uttalelser de siste dagene. Thomas snakker for eksempel om mine "nødløsninger". Dersom han tror at han kan bli trener for et lag hvor det ikke finnes nødløsninger - med tanke på de rådende snøforhold - er han på feil planet.

Ifølge Bråten ble han gjort oppmerksom på misnøyen blant utøverne for første gang i november i fjor.

- Det var første gangen det var litt grums. Da gikk kritikken på Thomas og at han ikke var nok tilstedeværende. Vi prøvde å skvære opp der og da. Etter det synes jeg det har gått veldig greit, også under konkurransene, sier Bråten.

Støtter Bråten
Han får også støtte fra sjefen for nordiske grener, Per-Åke Yttergård i det svenske skiforbundet.

- Thomas har hoppet av, Inge blir værende. Vi har full tillit til Inge og hans fremtidige arbeid. Vi kikker bare fremover, og det var viktig å gjøre dette nå. Det er World Cup til helgen i Otepäa, og i Davos helgen etter, sier han og legger til:

Deretter har vi fullt fokus på årets mål som er ski-VM i Sapporo. Vi skal peppe opp løperne og hele gjengen i forkant av mesterskapet og Inge hadde eminente egenskaper til å gjøre det i forkant av Torino-OL.

- Var det mange utøvere som reagerte på klimaet mellom de to?

- Det er noen utøvere som har kjent mer på dette, enn andre. Det skal vi ikke stikke under en stol. Men vi ønsker ikke å gå videre inn på det nå, og heller titte fremover.

PS! Inge Bråten har ifølge langrenn.com kontaktet sin advokat fordi han føler seg ærekrenket av Alsgaard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.