*Nettavisen* Sport.

- Umenneskelige forhold

Foto: AFP PHOTO / PAUL CROCK

Hetebølge skaper problemer i Australian Open.

Spillere besvimte og kastet opp, mens en ballgutt kollapset da tennisturneringen Australian Open opplevde en av sine varmeste dager noensinne.

Temperaturer opptil 42,2 grader var nok til å smelte plastflasker på tennisbanene i Melbourne tirsdag. Flere spillere fikk lide i varmen, og én av dem beskrev forholdene som umenneskelige.

- Jeg synes det er umenneskelig. Det er ikke rettferdig for noen, verken spillere, fans eller sporten, sa canadieren Frank Dancevic, som var svimmel etter sitt tap for franske Benoit Paire i første runde.

- En ulykke er nok
Skotten Andy Murray var blant favorittene som tok seg videre til annen runde. Han slo japaneren Go Soeda relativt raskt 6-1, 6-1, 6-3, men delte Dancevics bekymringer.

- Det er definitivt noe man må se på. Det er lett å si at forholdene er trygge, men bare én ulykke er nok.

- Det ser forferdelig ut for hele sporten når spillere, ballgutter og folk på tribunene kollapser. Det er selvfølgelig ikke bra, sa Murray ifølge Sky Sports.

- Det har vært saker i andre sporter med spillere som har fått hjerteinfarkt, uten at jeg vet nøyaktig hvorfor det skjer. I denne varmen presser du deg virkelig til grensene dine. Du ønsker ikke å se noe vondt skje noen, la han til.

- Kunne ikke gå
Kineseren Peng Shuai fikk kramper og spydde under sitt tap mot Kurumi Nara fra Japan. Hun fikk også en advarsel for å kaste bort tiden i en periode der hun hevdet at hun ikke klarte å gå.

- Jeg hadde ingen energi. Jeg kunne verken løpe eller serve. Det er umulig å spille tennis på denne måten, mente Peng.

Arrangørene forklarte at luftfuktigheten holdt seg lav, og at de derfor ikke ville iverksette krisetiltak som å stanse kamper eller lukke takene på bane 1 og 2.

- Selvfølgelig var det noen som opplevde sykdom eller ubehag som følge av varmen. Men ingen av dem trengte betydelig medisinsk hjelp etter kampene sine, forklarte Tim Wood, som er administrerende medisinsk sjef i Grand Slam-turneringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.