RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Umulig å forhandle nå

Sist oppdatert:
Det er full krangel om TV-rettighetene til eliteserien. TV 2 vil gjerne starte forhandlinger nå, men vet ikke hvem de skal snakke med.

- Det er jo helt umulig å starte forhandlingene nå. Først må fotballfamilien bli enig seg imellom, sier TV 2s sportsredaktør Bjørn Taalesen.

Den nåværende avtalen TV 2 og NRK har med Norges Fotballforbund, varer frem til utgangen av neste år. I TV-verdenen er ikke det lang tid, og kanalene vil svært gjerne komme igang med reforhandlinger. Problemet er at det er full forvirring om hvem en skal snakke med.

Bakgrunnen er at klubbene i eliteserien og 1. divisjon gjennom interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball (NTF) krever å overta forhandlingsretten fra NFF, som på sin side ikke er villig til å gi denne fra seg.

- Vårt neste steg er å gå til TV-selskapene og tilby disse rettighetene for salg. Jeg regner med NRK og TV 2 er klar til å møte oss, sa leder i NTF, Olav Boksasp, til TV 2 Nettavisen i går. Og TV 2 er ikke avvisende til å høre hva NTF har å si.

- Vi må i hvert fall behandle en eventuell henvendelse seriøst, og høre hva de har å si. Det er naturlig å ta en prat uansett, men stort mer kan jeg ikke si foreløpig, sier Taalesen til TV 2 Nettavisen.

- Inntil videre må vi nesten sitte på gjerdet og vente på en avklaring, men jeg må innrømme at vi hadde ønsket å bli ferdig med dette på denne siden av jul, legger han til.

Det kan trolig TV 2-redaktøren bare glemme. For partene står knallhardt på sitt, og det er ikke utenkelig at tvisten kan ende i retten. Skjer det kan det ta måneder og år før det blir en løsning på det prinsipielt viktige spørsmålet. At det skal foreligge en juridisk løsning før dagens avtale utløper om drøye 15 måneder virker i hvert fall usannsynlig.

Dermed blir det avgjørende for TV-selskapene at parten man til syvende og sist inngår en avtale med kan gi en garanti for at det faktisk er den som sitter på rettighetene, og at en fremtidig rettsavgjørelse ikke kan stanse dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere