RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Umulig å stoppe Frankrike

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
England, Kroatia og Sveits skal prøve å stoppe hevnlystne franskmenn som Thierry Henry. Det er nærmest umulig. Les alt om EMs gruppe B her.

I utgangspunktet er det naturlig å anse Sveits som det svakeste laget i denne gruppen, ettersom Kroatia vant bronse i VM så sent som i 1998. Men Kroatia har gått gjennom et generasjonsskifte, og stiller med blanke ark.

Tøff åpningskamp
Samtidig slo Sveits ut sterke lag som Russland og Irland i kvalifiseringen. Sveits er imidlertid svekket av at Marco Streller er skadet og at Hakan Yakin ikke er i form etter en hel sesong på benken til Stuttgart.

Sveits og Kroatia vil ventelig kjempe om å unngå sisteplassen, men åpningskampen mellom Frankrike og England kan øke mulighetene for en overraskelse.

Frankrike og England er naturlige favoritter, og begge vil være fornøyd med uavgjort i den knallharde åpningskampen i Lisboa 13. juni. En eventuell taper av denne kampen vil spille under et enormt press i sin neste kamp - og der ligger muligheten for at Sveits eller Kroatia kan overraskelse i gruppe B.

Tynt engelsk angrep
England stiller med en svært solid midtbane, med David Beckham, Paul Scholes, Frank Lampard og Steven Gerrard som forventede førstevalg. Hverken forsvaret eller angrepet holder samme klasse.

Sven-Göran Erikssons lag er svært avhengig av å få Michael Owen og Wayne Rooney til å fungere, samt å unngå skader på midtstopperne. De engelske spissreservene skal normalt ikke være gode nok til å dominere i et EM-sluttspill.

Ser man på det franske laget, er det klassespillere på alle plasser. En angrepsduo bestående av Thierry Henry og David Trezeguet kan skremme vannet av de fleste. Og rett bak denne duoen lurer en viss Zinedine Zidane.

TV 2 Nettavisen tipper Frankrike som vinner av gruppe B, med England på andreplass. Det vil i så fall bety at Frankrike møter nummer to i gruppe A, sannsynligvis enten Spania eller Portugal, mens England møter vinneren i gruppe A.

EMs største favoritt
Frankrike er utvilsomt EM-sluttspillets største favoritt. Laget har ikke tapt på 17 kamper, vant alle kvalifiseringskampene med en målforskjell på 29-2 og har ikke sluppet inn mål på 950 minutter.

Frankrikes EM-kvalifisering
Frankrikes spillertropp
Frankrikes treningskamper i år

England bør absolutt gå videre fra denne gruppa. Men som tidligere nevnt er nok laget avhengig av at spissduoen Owen/Rooney leverer varene.

Englands EM-kvalifisering
Englands spillertropp
Englands treningskamper i år

Kroatia har gått gjennom et generasjonsskifte, men har en fryktet spiss i Dado Prso og er den mest naturlige utfordreren til England i kampen om avansement. Men Kroatia kan også ende sist i denne gruppen.

Kroatias EM-kvalifisering
Kroatias spillertropp
Kroatias treningskamper i år

Sveits skal på papiret ende sist i denne gruppa. Laget er også mer sårbare for skader enn konkurrentene sine, og er nok avhengig av at Hakan Yakin holder seg frisk og finner fram godfoten.

Sveits' EM-kvalifisering
Her er Sveits' spillertropp
Sveits' treningskamper i år

TV 2 Nettavisens tips for gruppe B:
1. Frankrike
2. England
3. Kroatia
4. Sveits

Her er kampoppsettet for gruppe B.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere