RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Umulig for Contador

(Scanpix/AP)
Sist oppdatert:
Broder Fran rykket ut etter Bjarne Riis’ «feiltolkning».

Alberto Contador har gjort det til en vane at han kun gir intervjuer til pressen på spansk, slik at han skal unngå å bli feiltolket eller misforstått.

Etter pressekonferansen i København, der Contador ble offentliggjort som Saxo Bank-rytter, ble det likevel skapt oppstandelse da Bjarne Riis fra podiet hevdet at spanjolens drøm var å vinne tre grand tours i én og samme sesong.

- Det er ikke sikkert at det blir neste år, men ambisjonen er å lykkes i løpet av de neste årene. Jeg tror det er mulig, uttalte Riis på vegne av stjernesigneringen.

Pekefinger fra Kaggestad
Det både Riis og Contador vet, er at selv ikke sykkellegender som Eddy Merckx eller Bernard Hinault maktet dette i sine glansdager.

Overfor procycling.no var treningsguruen Johan Kaggestad kjapt ute med en advarende pekefinger:

- Det ville jeg nok ha vært litt forsiktig med. Å tro at samme mann kan vinne tre store etapperitt i løpet av én sesong, er nok å undervurdere konkurransen en smule, sa Kaggestad til procycling.no.

Full retrett
Nå gjør også Contador retrett, via agentbroren Fran.

- Jeg ser for meg at oversettelsen har vært noe upresis, sier Fran Contador til Eurosport om samtalen mellom broren og Riis.

- Å erobre tronen i giroen, touren og vueltaen i løpet av én sesong, er umulig. Vi har gjort det klart at prioriteten er Tour de France, og det er det vi jobber mot i løpet av de to sesongene avtalen gjelder, understreker rytterens agent.

Agenten forteller videre at han er spent på om Fabian Cancellara fortsetter i laget, og at Daniel Navarro og Jesus Hernandez er ryttere som meget vel kan bli å finne i Saxo Bank-SunGuard Professional Cycling Teams rekker neste sesong.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere