RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Undervurderte fotballinteressen

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Aalesund er rammet av fotballfeber. Folk slåss om billetter, og de to neste hjemmekampene er utsolgt. Nå snakker en om å utvide nye Color Line stadion.

Foran stadion-åpningen mot Odd Grenland, var det nesten hysteriske tilstander da AaFKs server brøt sammen under presset fra kjøpehungrige supportere.

Utenfor billettkontoret var det over 400 personer i kø i håp om å sikre seg en av de 300 billettene som var til overs. Stemnngen ble etterhvert amper.

Utsolgt, utsolgt, utsolgt
Etter fire poeng på de første tre kampene er interessen fortsatt på topp i sunnmørsbyen. Billettene til mandagens kamp mot Brann var revet bort bare timer etter at salget åpnet; oppgjøret mot Tromsø utsolgt i løpet av den påfølgende natten.

Nå frykter mange at Color Line stadion rett og slett er for liten.

- Den er for liten nå. Vi kunne solgt ut en 20.000 seters stadion i dag, sier billettansvarlig Ann Kristin Aarønes til TV 2 Nettavisen.

- Men spør meg igjen om to år. Mye kan ha endret seg, vi kan spille 1. divisjonsfotball, og nyhetens interesse kan ha dabbet av. Akkurat nå vil alle ha billetter. Alle vil se den nye stadion, og være en del av fotballeventyret i Ålesund. Men vi må se interessen an over tid før vi vet om Color Line stadion er for liten.

- Er det i det hele tatt mulig å bygge på Color Line stadion?

- Jeg tror helt sikkert det er mulig, men det er ikke diskutert internt ennå. Og det er alt for tidlig å si noe om når det eventuellt vil skje, sier Aarønes.

Må vurdere utbygging
Prosjektleder i byggekomiteen, Jon Kjetil Gjørtz, er enig i at man bør se interessen rundt fotball i Ålesund litt an.

- En eventuell utbygging av stadion er et moment som selvfølgelig må vurderes dersom etterspørselen vedvarer over flere sesonger. Det kommer imidlertid til å koste mye penger, sier Gjørtz.

Han ber edruelighet i spørsmålet om en eventuell utbygging, og at etterspørselen må bli på dagens nivå en god stund fremover før en utbygging blir aktuell. Selv om klubben kunne tjent mer penger på en større stadion akkurat nå.

Sammenlignet med Molde
Arbeidet med en ny stadion i Ålesund har gått over flere år, og utbyggerne har blant annet sett til Molde da de vedtok størrelsen på arenaen.

Gjørtz sier at da Molde tok sølv i eliteserien, hadde de bare et snitt på rundt 6000 tilskuere. Han innrømmer at de undervurderte konseptet toppfotball litt i Ålesund, og den enorme publikumsøkninga som har vært generelt i Norge de siste sesongene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere