Gå til sidens hovedinnhold

- Unge spillere bør lære av Ronny

Petter Myhre mener unge spillere har mye å lære av landslagsuttatte Ronny Johnsen.

Nylig sa VIF-trener Harald Aabrekk at han mente Ronny Johnsen dominerer i Tippeligaen. Eks-trener Petter Myhre er ikke uenig, og mener Tønsberg-guttens holdninger har brakt ham dit han er i dag.

- Han er meget profesjonell, og har gjort mye riktig opp gjennom årene. Han hadde ikke vært der han er i dag, uten å ha vist gode holdninger. Unge spillere har mye de kan lære av Ronny, sier Myhre til Nettavisen.

- Gjort de riktige tingene
Uten å ville henge ut enkeltspillere eller -klubber, er det tydelig at den tidligere VIF-treneren mener at det er mange som ikke viser samme seriøsitet som det Ronny Johnsen gjør og har gjort.

- Problemet til mange av de unge spillerne mellom 18 og 26 år, er at de ikke merker konsekvensen av sin livsstil der og da. Det er først når de blir eldre at de merker det.

- Ronny ville ikke vært der han er i dag, uten å ha gjort riktige valg tidligere i karrieren, legger Myhre til.

Fortsatt er det en fryd å se den gamle United-stopperen på fotballbanen, mener den nylig avgåtte VIF-treneren.

- Gjør medspillerne trygge
- Han synes fortsatt det er gøy å spille fotball, han synes det er gøy å vinne, og når dommeren blåser i gang kampen, gir han alltid full gass.

Det er over tre år siden Johnsen sist akslet landslagsarenaen, men Myhre er sikker på at han kommer til å gjøre sine saker bra, også i en alder av 38 år.

- Jeg er ikke bekymret for at han ikke skal være god nok for landslaget, han hodler nivået der.

- Ronny har stort tempo, og gjør sine medspillere trygge. Han nyter stor respekt både hos med- og motspillere, og tjener på det, mener den nåværende talentspeideren.

Frykter VIF-smell
Om Vålerenga tjener på Johnsens landslagsuttak, er dog Myhre mer usikker på.

- Det er min eneste bekymring, sier Myhre, fullstendig klar over at Johnsen har slitt med mange småskader den siste tida. Senest i sist serierunde måtte Johnsen ut midtveis i kampen etter å ha fått seg en smell i foten.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto