- United blir ikke straffet

Foto: (PA/Scanpix)

Sir Alex mener at klubben kun kan kritiseres dersom de faktisk taper.

21.05.11 17:08

Før den siste serierunden i Premier League søndag, har Manchester United allerede sikret tittelen. Motstander i den siste seriekampen, Blackpool, kjemper mot fire andre klubber i nedrykksstriden.

Alex Ferguson har mesterligafinalen mot Barcelona om en uke i tankene da han skal sette sammen troppen mot Blackpool, samtidig som Old Trafford-legenden Gary Nevilles testimonialkamp spilles tirsdag.

Det har blitt spekulert i om Sir Alex, på grunn av dette, vil spare spillere og stille med et svekket lag søndag. Det engelske fotballforbundet har advart skotten mot nettopp dette.

- Kritiser oss hvis vi taper
Nå slår den selvsikre United-manageren tilbake.

- De kan kritisere oss for å spille med en svekket tropp hvis vi taper, sier Ferguson, ifølge The Guardian.

Han er imidlertid helt enig i at det vil være urettferdig overfor de andre nedrykkstruede klubbene dersom Blackpool stjeler poeng fra et tydelig svekket United.

- Ja, da bør du puttes under granskning.

Vært i identiske situasjoner
United var i en nesten identisk situasjon for to år siden, da de skulle spille mesterligafinale mot Barcelona og allerede hadde vunnet Premier League før siste serierunde. Motstanderen var nedrykkstruede Hull, og Sir Alex tok med seg reservelaget til KC Stadium. Ikke en eneste spiller som spilte mot Barca uken etter, var i startoppstillingen mot Hull. De rød djevlene klarte likevel å vinne kampen 1-0.

- Gary Neville og Wes Brown var de eneste spillerne med erfaring den gangen. Men det var ingen grunn til å kritisere oss. Vi vant kampen. Det samme må vi sørge for å gjøre mot Blackpool, hevder Ferguson.

Til historien hører det imidlertid også til at United i sesongfinalen mot West Ham i 2007, stilte med en svekket tropp, og tapte 1-0. Resultatet sørget for at Sheffield United rykket ned fra Premier League.

- Vi kjørte over West Ham og satte på spillere som Ryan Giggs, Paul Scholes og Cristiano Ronaldo etter pausen, forsvarer Sir Alex seg.

Lover at United ikke blir straffet
Og hvis sjefen på Old Trafford setter følgende spillere på gressmatta søndag, kan han neppe kritiseres for å spare spillere:

- Edwin van der Sar, Darren Fletcher, Patrice Evra, Paul Scholes, Anderson og Dimitar Berbatov vil helt sikkert spille, har han lovet.

Lederen for Premier League, Richard Scudamore, bekrefter at United ikke vil bli straffet på grunnlag av troppen som møter Blackpool.

- Når det gjelder svekkede tropper, har Premier League kun to ganger tidligere straffet klubber, og da var det snakk om ekstreme tilfeller hvor alle ti spillerne ble byttet ut fra en kamp til en annen, sier Scudamore, og legger til:

- Det kommer ikke til å skje på søndag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.