RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Andrew Yates / AFP / NTB scanpix

- United gikk glipp av verdensstjerne

Det hevder sir Alex Fergusons tidligere assistent.

Det ble et frustrerende overgangsvindu for Manchester United denne sommeren.

Klubben ble daglig koblet med en rekke spillere, men da vinduet stengte var det kun Marouane Fellaini som var ny i klubbens seniortropp.

Klubbens manager, David Moyes, hadde jobbet tett med Fellaini også i sin gamle klubb Everton og overgangen lå litt i kortene.

Men for fansen, som i løpet av sommeren hadde blitt fristet at navn som Cristiano Ronaldo, Mesüt Özil, Thiago og Ander Herrera i avisene, var kanskje ikke helt fornøyd med fangsten.

David Moyes tok over manageransvaret i Manchester United denne sommeren. Skotten tok over jobben etter landsmann sir Alex Ferguson.

- Verdensstjerne
Ferguson hadde ledet klubben siden 1986 og hatt enorm suksess. Hadde skotten fortsatt i United-jobben, kunne sommerens overgangsvindu sett ganske annerledes ut for storklubben.

Det mener i hvert fall Fergusons tidligere assistentmanager, Mike Phelan.

- Hadde sir Alex og David Gill blitt i klubben hadde det kommet inn en stjernesignering i sommer. Jeg skal ikke nevne navn, men det var en spiller i verdensklasse, sier han ifølge Metro.

- Det var en spiller av den typen det finnes veldig få av i verden. Jeg tror alle skjønner hvem jeg snakker om, sier Phelan videre.

Mye kan tyde på at Phelan sikter til Cristiano Ronaldo med sin uttalelse. Portugiseren, som også tidligere har spilt for klubben, ble heftig koblet med United i løpet av sommeren.

United skal angivelig ha vært i kontakt med Ronaldo og hans representanter om en overgang, samtidig som stjernen også forhandlet om en ny kontrakt med Real Madrid.

Det ble imidlertid aldri noen overgang, og Ronaldo skrev i stedet under på en ny avtale med den spanske klubben.

Det var nettopp Ferguson som hentet Ronaldo til Premier League tilbake i 2003. Skotten ble på mange måter en farsfigur for 28-åringen, og Ronaldo utviklet seg vanvittig i klubben.

- Mest talentfull
Real Madrid betalte rundt 80 millioner pund for å hente angrepsspilleren i 2009. Under tiden i Spania har Ronaldo tatt ytterligere skritt og etablert seg som én av verdens beste spillere.

I sin nye bok, som nylig ble utgitt i England, beskriver Ferguson portugiseren som den beste spilleren han har jobbet med.

- Cristiano er den mest talentfulle spilleren jeg har jobbet med. Han overgikk alle andre jeg har trent i United, skriver Ferguson i boken.

- De eneste som var i nærheten av å måle seg med ham må være Paul Scholes og Ryan Giggs. Men mest på grunn av alt de har bidratt med for United, sier han.

Ferguson avslører også at han hadde lite lyst til å selge Ronaldo til Real Madrid, men at spilleren selv var fast bestemt på å dra.

- Real Madrid betalte 80 millioner pund kontant i 2009. Vet dere hvorfor? Det var president Florentino Perez' måte å si: «Vi er Real Madrid. Vi er verdens største klubb».

Allerede året før hadde Ronaldo bedt om å bli solgt til Real Madrid.

- Jeg dro hjem til Carlos Queiroz og møtte med Ronaldo. Gutten ville dra til Real Madrid, men jeg sa til ham: «Du kan ikke dra i år. Ikke etter måten Ramon Calderon (tidligere Real-president) har gått fram på. Jeg vet du vil dra, men skyter deg heller enn å selge til den typen der. Om du presterer, ikke finner på noe tull, og noen tilbyr oss en rekordsum, da kan du få dra».

Sommeren etter skjedde nettopp det. Ronaldo har så langt scoret 216 mål på 211 kamper for Real Madrid. Han vant La Liga med klubben i 2011/12-sesongen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere