RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- United trenger ny spiss

Foto: Afp/Scanpix
Manchester United-manager Sir Alex Ferguson vil trolig rydde opp i angrepsrekka i sommer.

Manchester United scorer mål som aldri før. Så langt har det blitt 82 nettkjenninger i ligaen. Det betyr at de røde styrer mot en av sine mest målrike sesonger siden Premier League så dagens lys høsten 1992.

Rekorden stammer fra 1999/2000-sesongen. Da gjorde Ole Gunnar Solskjær & co. 97 mål på veien mot ligagullet. I 2009/2010 ble det 86, mens tallet for 2006/2007-sesongen var 83.

Det er grunn til å tro at de to sistenevnte blir slått denne sesongen, men ikke dermed sagt at Alex Ferguson slår seg til ro med at angrepsrekka synes særdeles målfarlig. Ifølge lokalavisa Manchester Evening News, som følger klubben tett, er det duket for en opprydning etter årets sesong.

- Vil hente spillere
Administrerende direktør David Gill går langt i å bekrefte at det vil komme utskiftninger.

- Vi ser på akkurat det. Dette arbeidet pågår gjennom hele året, men det som omhandler spillere blir naturligvis intensivert når vi nærmer slutten av sesongen, sier han.

- Vi må se på ulike kontrakter, vi må se på noen kjøp og enkelte spillere vil måtte forlate oss. Dette er en interessant tid, tilføyer Gill.

Spørsmålet er hvem som må rusle ut portene på Old Trafford. Sir Alex Ferguson har mer enn antydet at Dimitar Berbatov blir én av dem.

Ifølge Manchester Evening News brenner det også et blått lys for Michael Owen. 32-åringen, som svært gjerne ønsker seg ny kontrakt, har vært skadet siden før jul.

Mulige forsterkninger
Federico Macheda er i øyeblikket utlånt til Queens Park Rangers, men italieneren har ikke imponert noen på Lofthus Road. Dermed spørs det hva Ferguson tenker rundt hans videre karriere på Old Trafford. Ifølge lokalavisa synes et nytt utlån å være det mest aktuelle.

Det betyr i klartekst at Ferguson kan stå igjen med tre spisser foran neste sesong: Wayne Rooney, Danny Welbeck og Javier Hernandez. Det er neppe nok. United-sjefen har tidligere sagt at han vil ha fire solide spissalternativer.

Manchester Evening News spekulerer i at Athletic Bilbaos Fernando Llorente peker seg ut som én kandidat til å fylle den siste spissplassen i United. Napolis Edinson Cavani er en annen mulighet.

Samtidig påpeker avisen at United trolig også vil måtte se seg om etter en arvtaker for Paul Scholes – uavhengig av om veteranen tar ytterligere ett år i den røde drakta. Lilles Eden Hazard, Christian Eriksen i Ajax, Tottenhams Luka Modric og Bilboas Oscar de Marcos skal være spillere som står høyt i kurs hos Ferguson.

Brasilianeren har ikke spilt siden han var med i en europaligakamp mot Athletic Bilbao sist måned.

Uten Anderson i innspurten
- Jeg tror ikke han spiller mer denne sesongen. Det er bare fire kamper igjen, og det blir vanskelig for ham, sier Uniteds manager til klubbens eget nettsted.

Serieleder Manchester United har et fem poengs forsprang til byrival Manchester City foran sesongavslutningen.

Både United og City spiller søndag til helgen. United møter Everton hjemme på Old Trafford, mens City spiller mot Wolverhampton borte. (©ANB/NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere