*Nettavisen* Sport.

- United var bombemål

Foto: AP Photo/Dita Alangkara (Scanpix)

Terroristene kan ha kommet en dag for tidlig

Bomben som sprengte på Ritz-Carton hotellet i Jakarta for to uker siden var myntet på Manchester United. Dette Ifølge meldinger som er lagt ut på internett, som skal være skrevet av Indonesias mest ettersøkte terrorist, Noordin Mohammed Top, melder avisen The Times .

I meldingen, hvor Noordin tar ansvaret for bomben som drepte syv personer, blir det bekreftet at terrorangrepet kom som følge av besøket av «Korsfarerne Manchester United, som skulle spille oppvisningskamp i Jakarta»

Bør ikke ære kristne
Angrepet skal ha vært en advarsel til indonesierne «mot ankomsten til fotballklubben Manchester United».

– Disse spillerne er kristne, så muslimer burde ikke ære og respektere disse fiendene av Allah, sier beskjeden som ble lagt ut på websiden blogspot.com.

Meldingen, som er skrevet på indonesisk og arabisk, hevder at de er imot amerikanske interesser og deres allierte. Manchester United er heleid av amerikaneren Malcom Glazer. Klubben er også sponset av amerikanske Nike og Aon Corp.

Ikke verifisert
Manchester United, som skulle komme til Jakarta dagen etter angrepet, avlyste kampen mot et samlet indonesisk all-står lag.

Opplysningene fra innlegget er ikke verifisert, men Sidney Jonse beskriver dem som sannsynlige. Jones holder til i Jakarta og er analytiker for den internasjonale krisegruppen.

Gruppen hevder at de hadde forberedt seg lenge, og at de skal frigi videoer av selvmordsbombernes uttalelser, som kom i forkant av angrepet.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.