- United vinner sin gruppe

Foto: AP/Scanpix

Manchester United og Stuttgart slåss om gruppeseieren. Her er TV 2 Nettavisens tips, nyheter og analyser foran tirsdagens kamper i Champions League.

09.12.03 15:23

Følg kampene direkte her!

Mye står på spill i siste runde av Champions League, som spilles tirsdag og onsdag. En god del lag har allerede sikret seg avansement til åttedelsfinalene, men mye spenning gjenstår.

Her er reglene for hvem som går videre dersom to eller flere lag ender á poeng:
1) Flest poeng i innbyrdes oppgjør.
2) Best målforskjell i innbyrdes oppgjør.
3) Flest bortemål i innbyrdes oppgjør.
4) Best målforskjell i alle gruppekampene.
5) Flest scorede mål.
6) Klubbens plass på UEFAs rankingliste.

TV 2 Nettavisens tips, nyheter og analyser foran kveldens kamper (Avspark 20.45):
Gruppe E:
Manchester United - Stuttgart
TV 2 Nettavisens tips: 2-1
Manchester United og Stuttgart kjemper om seieren i gruppe E. Begge er klare for åttedelsfinalene før siste runde. Stuttgart leder gruppen på innbyrdes oppgjør, ettersom de vant 2-1 i Tyskland.

- Vi har ingenting å tape, og må gå for seieren. Vår beste sjanse er å forsøke å spille åpent, kommenterte Stuttgart-trener Felix Magath.

Manchester United hviler Roy Keane, og lar muligens Roy Carroll spille i stedet for Tim Howard. Ingen av lagene er plaget av suspensjoner.

Rangers - Panathinaikos
TV 2 Nettavisens tips: 2-0
Disse lagene slåss om tredjeplassen i gruppa, og dermed en billett til UEFA-cupen. Rangers har tre poengs forsprang, og klarer seg med uavgjort for å ta den plassen.

Skottene håper at Shota Arveladze blir friskmeldt fra ankelskaden som plager ham. Rangers må definitivt klare seg uten Ronald de Boer, Craig Moore, Christian Nerlinger og Steven Thompson.


Gruppe F:
Real Madrid - Porto
TV 2 Nettavisens tips: 3-0
Begge lagene er klare for åttedelsfinalene. Real Madrid trenger bare ett poeng for å vinne gruppen. Trener Carlos Queiroz kommer til å hvile både Raúl González og Iván Helguera, og har på forhånd sagt at han vil gi unggutter som Jordi López, Álvaro Mejia og José Manuel Jurado en sjanse.

David Beckham er ett kort unna suspensjon.

Porto-trener José Mourinho vil også gjøre en del endringer. Ricardo Fernandes og Ricardo Costa erstatter den suspenderte duoen Jorge Costa og Maniche. I tillegg sliter Nuno Valente med kneet.

Partizan Beograd - Marseille
TV 2 Nettavisens tips: 2-2
Disse lagene kjemper om tredjeplassen som gir rett til å spille i UEFA-cupen. Marseille har tre poeng, Partizan to poeng - dermed klarer Marseille seg med uavgjort. Rosenborg tjener for øvrig på Patrizan-seier, i forhold til seedingen i UEFA-cupen.

Partizan stiller uten Taribo West, og trolig også keeperen Ivica Kralj og forsvareren Tomasz Rzasa. Marseille må klare seg uten Steve Marlet og Fabio Celestini.


Gruppe G:
Besiktas - Chelsea
TV 2 Nettavisens tips: 1-2
Chelsea trenger bare ett poeng mot Besiktas for å sikre gruppeseieren, mens Besiktas trenger poeng for å holde Sparta Praha og Lazio unna andreplassen. Besiktas har sju poeng, Sparta Praha og Lazio har fem.

- Besiktas må angripe, ettersom de trenger poengene, sa Chelsea-manager Claudio Ranieri på pressekonferansen mandag. Kampen spilles for øvrig i Gelsenkirchen i Tyskland på grunn av den usikre situasjonen i Istanbul.

Chelsea spiller uten Hernan Crespo, Juan Sebastian Veron og Emmanuel Petit.

Sparta Praha - Lazio
TV 2 Nettavisens tips: 1-1
Både Sparta Praha og Lazio er nødt til å vinne for å ha muligheten til å ta andreplassen i gruppen. Uansett er de avhengige av at Besiktas taper for Chelsea.

- Dessverre er det ute av våre hender. Men jeg tror at vi kvalifiserer oss dersom vi vinner. Vår eneste tanke må være å spille bra og vinne, sier Lazio-trener Roberto Mancini.

Han må klare seg uten Sinisa Mihajlovic, som er suspendert, og Claudio Lopez. I tillegg er Roberto Muzzi usikker, og må testes før kampen.


Gruppe H:
Brugge - Ajax
TV 2 Nettavisens tips: 1-3
Både Brugge og Ajax må satse på å vinne denne kampen. Ajax blir nummer to med uavgjort dersom Celta taper for Milan, mens Brugge ligger sist med fem poeng og må vinne selv, samtidig som Milan slår Celta.

- Det er ingen vits i å drømme. Italienerne er allerede kvalifisert og sender B-laget ut mot toppmotiverte Celta Vigo, sier Ajax-trener Ronald Koeman. Hans eneste skademekymring er tsjekkeren Tomáš Galásek, stabilisatoren på midtbanen.

Brugge stiller uten Andrés Mendoza, Alin Stoica og Sergei Serebrennikov.

- Vi kan definitivt ikke matche Ajax på teknikken. De er bedre enn oss der. Men vi har kanskej en fordel når det gjelder kraft og utholdenhet, sa Trond Sollied på pressekonferansen mandag.

Milan - Celta
TV 2 Nettavisens tips: 2-2
AC Milan har allerede vunnet gruppen, noe som naturligvis er en stor fordel for Celta.

Milan har allerede sendt Paolo Maldini, Cafu, Alessandro Nesta, Andriy Sjevtsjenko, Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo og Giuseppe Pancaro til Japan, der Milan skal spille mot Boca Juniors i kampen mellom vinnerne av Champions League i Europa og Sør-Amerika.

- Det er ingen tvil om at vi tar kampen seriøst. Vi har en veldig sterk stall. Motivasjonen hos et lag som Milan er alltid på topp. Ingen kan sette spørsmålstegn rundt vår profesjonalitet, og det vil vi demonstrere mot Celta, lovet Milan-trener Carlo Ancelotti.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.