*Nettavisen* Sport.

- Uniteds superduo er ikke nok

Manchester Uniteds fantastiske spissduo holder ikke til ligagull denne sesongen heller.

12.08.05 09:02

Manchester United vant ingenting forrige sesong. Det er uakseptabelt, ifølge Sir Alex Ferguson og klubbens fans. Nå er Malcolm Glazer inne på eiersiden, og skaper ytterligere usikkerhet. Får Ferguson nok penger til spillerkjøp? Og er han, etter 19 år i jobben, fortsatt rett mann for jobben?

TV 2 Nettavisen tror svarene er ja, og tja.

Klubben er Chelseas farligste utfordrer i tittelkampen kommende sesong, tror vi. Mens Arsenal er svekket og Liverpool for langt bak, starter United sesongen med Rio Ferdinand på plass og med to skadefrie spisser på topp. Ferdinand var suspendert de første månedene av sesongen, og debuterte først 20. september. Da hadde Manchester United allerede rotet bort 9 av 15 mulige poeng.

Etter sjokktapet for Portsmouth, gikk Fergusons utvalgte ubeseiret i 20 kamper, hvorav 15 endte med seier.

Det gir håp foran kommende sesong. Manchester United har riktignok ikke forsterket laget voldsomt, bortsett fra en oppgradering av keeperplassen, men laget er uansett sterkt nok til å kjempe om ligagull. Forutsetningen er en skadefri sesong for Rio Ferdinand, Ruud van Nistelrooy og Wayne Rooney.

En Ole Gunnar Solskjær i god, gammel form er også en verdifull tilvekst, men det er det ingen i United som våger å tro på ennå. Nordmannen er imidlertid målrettet og seriøs nok til å lykkes. Spørsmålet er bare når.

Park Ji-sung blir en spennende og etterlengtet tilvekst. Den 24 år gamle sørkoreaneren kan spille både sentralt og på venstre side av midtbanen, og gir Ferguson et alternativ ved skade eller suspensjon på Paul Scholes og Ryan Giggs - forutsatt at han klarer å tilpasse seg det harde livet i Premier League. Det klarte som kjent verken Kleberson eller Eric Djemba-Djemba.

Årets utgave av Manchester United har likevel såpass mange svakheter at de like gjerne kan ende på fjerde- som på andreplass. Fortsatt savner Ferguson et fullgodt alternativ til Roy Keane, som heller ikke er like god som i glansdagene. Skotten forsøker å omskolere Alan Smith til defensiv midtbanespiller, noe som illustrerer hvor stort behovet for en Keane-erstatter er.

Og en solid midtstopper ved siden av Rio Ferdinand hadde heller ikke skadet.

Men anført av Rooney og van Nistelrooy tror TV 2 Nettavisen at Manchester United klatrer én plass fra i fjor. Uten at det blidgjør fansen.

Spillere inn: Park Ji-Sung (fra PSV Eindhoven for 4 mill. pund), Edwin van der Sar (fra Fulham for ukjent sum), Ben Foster (fra Stoke for 1 mill.).

Spillere ut: Jonathan Spector (på lån til Charlton), Paul McShane (på lån til Brighton), David Jones (på lån til Preston), Eddie Johnson (på lån til Crewe), Roy Carroll (gratis til West Ham), Michael Stewart (til Hibernian for ukjent sum), Kleberson (til Besiktas for 2,5 mill), Phil Neville (til Everton for 3,5 mill.).

Plassering i fjor: 3. plass

TV 2 Nettavisens tips: 2. plass

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag