*Nettavisen* Sport.

- Unner Norge alt godt

Foto: Getty Images / All Over Press

Mats Zuccarello lar seg ikke påvirke av sponsorkrangling.

09.05.13 12:34

NEW YORK (Nettavisen):

Natt til torsdag spilte New York Rangers og Mats Zuccarello Aasen den fjerde kampen i best av syv-serien mot Washington Capitals. Det ble en bra dag på jobben for den norske hockeyprofilen, som både vant kampen 4-3 og noterte seg for en målgivende på Rangers' 3-2-scoring.

Les mer om kampen her.

Før kampen bygget det seg opp til en aldri så liten ordkrig mellom Mats Zuccarello Aasen og Norsk Tipping som følge av at NHL-spilleren ble utestengt fra landslaget for å ha underskrevet en avtale med Unibet.

Blant annet har kommunikasjonsdirektør i Norst Tipping, Einar Busterud, sagt at uten tippemidler hadde Zuccarello «spilt rulleskøytehockey på en asfaltert parkeringsplass» og Zuccarello parerte med å kalle utspillet for «flåsete.»

Men til tross for utestengelsen sier NHL-stjernen til Nettavisen at han følger med på VM fra New York og stiller seg bak landslaget i deres kamp om å nå kvartfinale.

- Jeg unner dem alt godt og håper de vinner alle de tre neste kampene og går videre, sier Zuccarello til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images / All Over Press

- Jeg har trua på Norge
Norge vant de to første kampene mot Slovenia og Danmark, men har gått på to forsmedelige tap mot stormaktene Canada og Sverige.

Det gjør at Norge nå er i en litt utsatt posisjon, men allikevel mener Zuccarello at landslagsgutta kan gå med hevet hode og han tror fortsatt på kvartfinaleplass for iskrigerne.

- Jeg synes de spilte bra, men synd dem har fått to tap. Det er tre viktige kamper igjen og det er klart jeg har trua, sier Zuccarello til Nettavisen.

Selv om målforskjellen til Norges iskrigere har fått seg en smell etter de to siste kampene sier Zuccarello at det er mye å glede seg over hvis man ser bak resultatene.

- Jeg føler at de jobber knallhardt. Det er lagmoral og høy klasse over Norge. På en god dag så kan man slå de beste, sier Zuccarello til Nettavisen.

Slapp mobbing fra svenske lagkamerater
Til daglig spiller Zuccarello med flere svenske stjernespillere på New York Rangers. I tillegg til Henrik Lundqvist, Sveriges landslagsmålvakt og en av ligaen største profiler, har blåtrøyene også Anton Stralman og Carl Hagelin.

Men selv om det ble 5-1 tap mot Sverige har ikke Zuccarello fått høre det fra søta bror.

- Vi er for gode kompiser til å mobbe hverandre over en landslagskamp, sier Hagelin til Nettavisen før han likevel legger inn et lite stikk mot norsk ishockey.

- Sverige har jo flere NHL-spillere så de burde jo vinne kampen.

Norge spiller sin neste VM-kamp på søndag mot Hviterussland. Zuccarello og Rangers skal i ilden på bortebane mot Washington Capitals i den femte sluttspillkampen natt til lørdag norsk tid. Vinneren av den kampen vil ha muligheten til å avgjøre best-av-sju serien i Madison Square Garden på søndag.

Se høydepunktene og Zuccas assist fra kampen her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.