- Unnskyld, har du dopet deg?

Foto: Greg Wood (AFP/Scanpix)

Her er de ti beste/verste dopingunnskyldningene.

18.11.10 13:48

Aiaiaiai!

Spenn fast setebeltene. Her er de ti drøyeste bortforklaringene juksemakerne har kommet opp med (i synkende rekkefølge):

10. Dario Frigo (2005): Den nå 37 år gamle italieneren, ble arrestert foran den 11. etappen av Tour de France i 2005. Da fant fransk politi ti EPO-doser i bilen til kona. Frigo fattet likevel mot og håpet at denne unnskyldningen skulle frifinne ham: - Å oppbevare dopingmidler er bare en uvane jeg har. Jeg bruker dem ikke, jeg er uskyldig.

9. Jesús Rosendo (2010): 28-åringen ble suspendert av Andalucía-Cajasur i mai etter at UCI alarmerte om uvanlige verdier i blodpasset. Spanjolen forklarte blodmangelen med blødende hemoroider i april, 2009.

8. Floyd Landis (2006): Amerikaneren så lyset i 2010, men før det har løgnene kommet tett. Etter å ha testet positivt på testosteron etter Tour de France-triumfen i 2006, var Phonak-rytterens første reaksjon: - Jeg drakk to øl og minimum fire whisky!

7. Gilberto Simoni (2002): Italieneren vant Giro d’Italia året i forveien, men testet siden positivt på kokain og måtte forlate rittet i skam. Simoni ga i tur og orden tannlegen, grønn te og søtsaker fra ei tante i Peru som årsaken til hans positive dopingprøve. Det mest tankevekkende er kanskje at Simoni ble frikjent av UCI!

6. Björn Leukemans (2008): Belgieren ble tatt for bruk av kunstig testosteron i 2008. - Jeg hadde sex den morgenen dopingkontrollørene banket på døra, fortalte Lotto-rytteren. Ja, da så! Etter først å ha blitt utestengt i to år, fikk Leukemans straffen redusert til seks måneder. Nå sykler han i Vacansoleil sammen med Riccardo Riccó. Spørsmål?

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: AFP/Scanpix

5. Raimondas Rumsas (2002): Ikke bare har han et rart navn, han har rare unnskyldninger også. Rumsas skyldte nemlig på svigermor da politiet fant EPO, kortikosteroider, anabole steroider veksthormoner og testosteron i bilen til kona. Svigermor gikk fri, mens kona ble satt i arresten. Rumsas ble for øvrig tatt igjen i 2003 og ble arrestert i forbindelse med nok en dopingetterforskning i 2005.

4. Frank Vandenbroucke (2002): Politiet fant EPO, morfin og clenbuterol (!!!) i huset til den tungt belastede rytteren. - Det er ikke mitt, det tilhører bikkja mi! utbrøt Vandenbroucke.

3. Tyler Hamilton (2004): Mannen TV2-reporter Christian Paasche stilte til veggs i dette legendariske intervjuet fra 2009. Hamilton er også en kronisk bloddoper og amerikansk mester i bortforklaringer: - De fremmede blodcellene i kroppen min må komme fra en tvilling som aldri ble født.. For øvrig kan det nevnes at Hamilton nylig ble idømt en åtteårig utestengelse for gjentatte brudd på antidopingforskriftene.

2. Adri van der Poel (1983): Den tidligere cyclocrossverdensmesteren la opp som proffsyklist i 2000 – og det var kanskje like greit. På 80-tallet testet han positivt på stryknin. Forklaringen var at svigerfaren hadde servert ham duepai. Da nederlenderen selv testet positivt, var det altså duene som i utgangspunktet hadde mottatt en heftig dose stryknin.

1. Alexi Grewal (1992): Den amerikanske gullvinneren fra OL i Los Angeles i 1984 mottok en tre måneder lang utestengelse etter å ha testet positivt på opium. Grewal oppga ««Poppyseed muffins» (muffins med valmuefrø) som årsaken til han testet positivt. Grewal drakk også en urtete av merket «Chi Power». Dere kan jo tippe hva hovedingrediensen «ephedra» er forkortelsen for..

Denne listen er inspirert av ProCycling Magazine.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Doping

Mest lest på Sport

Annonsebilag