*Nettavisen* Sport.

- Unnskyld, Kim Holmen!

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Lyn-fansen beklager Kim Holmen-utspill.

13.03.09 22:37

KRINGSJÅ (Nettavisen): Han har vært en av ukas mest omtalte personer, Kim Holmen. Stabæk ønsket å forsterke med den lynhurtige Lyn-spissen, kom til enighet med Oslo-klubben om pris, ga Holmen flere bud, men fikk nei på alle.

- Snakket ut
Midt i forhandlingene, som åpenbart skapte hete følelser, la så Lyn-fansen ut en kommentar om det hele på sin nettside. Der fastslo de at Stabæk var i samtaler med Norges mest inneffektive spiss, og var generelt lite støttende til spilleren som fortsatt er - og også da var - Lyn-spiller.

Til slutt ble hele kommentaren slettet fra nettstedet.

Fredag fikk så Kim Holmen en beklagelse fra sin egen fans.

- Vi er lei oss for at dette skjedde. Jeg har nå hatt en god prat med Kim, og har beklaget at den saken lå ute i et døgns tid. Vi presiserte også overfor Kim at vi er glad for at han blir. Samtidig synes vi at det er realt at han sjekket ut mulighetene andre steder. Alle vet jo at Lyn må selge spillere for 10 millioner kroner i løpet av sesongen, sier Bastionen-talsmann Tjøstel Lindøe til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

- Men vi er ikke profesjonelle. Vi er en frivillig supporterklubb drevet av og for fansen. Dette var en glipp, men det er også noe vi tar lærdom av, fortsetter han.

- Hvorfor sa du nei?
Kim Holmen ville ikke kommentere den omtalte kommentaren overfor Nettavisen, men vi må likevel spørre: Hvorfor sa han egentlig nei til en regjerende seriemester, som tross alt er en større medaljekandidat enn det Lyn er og et lag som skal ut i Mesterliga-kvalifisering til høsten.

- Jeg gjorde en helhetsvurdering sammen med familien min og de andre som jeg har rådført meg med. Jeg kom frem til at jeg har lyst til å bli i Lyn nå, og jeg gleder meg til seriestarten søndag.

- Var det for dårlig lønnstilbud eller manglende garanti om spilletid som avgjorde?

- Som sagt, det var en helhetsvurdering. Jeg gikk gjennom alle faktorer, det har vært mange tanker og jeg har vært innom alle områder. Men jeg prøvde å se hva som var best for oss per dags dato.

- Helte det noen gang mest mot Stabæk?

- Det var et vanskelig valg, og mye tenking. Det er egentlig alt jeg vil si om det.

- Hva har Lyn sagt til deg underveis?

- Jeg hadde en samtale med Kent Bergersen etter at Stabæk kom på banen, og den samtalen var selvsagt med i helhetsvurderingen.

- Er det nå aktuelt å forlenge med Lyn?

- Vi har vært i innledende samtaler. Det er egentlig der ting står. Nå er det ingen prat om det. Men hvis ting er bra i Lyn så er jeg åpen for å bli her. Men dette er ikke noe jeg har tatt veldig stilling til foreløpig.

- Rart?
I fjor startet han de 25 første seriekampene for Lyn, kom innpå som innbytter i den siste og var et soleklart valg på topp i klubben. Sånn ser det ikke ut til å bli i år. Mot Molde starter Lyn med Davy Claude Angan på topp.

- Skjønner du at folk synes det er rart at du sier nei til Stabæk?

- Jada. Og folk må få synes hva de vil. Men jeg er fornøyd med å bli her.

- Gambler du for å få noe bedre etter sesongen?

- Det kan kanskje virke sånn, og mye kan skje. Men jeg vil egentlig ikke si noe om det.

- Forstår du at du blir vraket til seriestarten?

- Til en viss grad. Jeg har jo ikke scoret mål hittil i vinter, mens mange av mine konkurrenter har gjort det. Samtidig har jeg lyst til å spille, og jeg føler at formen er på vei. Hvis jeg ikke starter mot Molde så håper jeg å komme innpå. Deretter håper jeg på en bra treningsuke og at jeg kan være inne på laget igjen allerede i neste kamp.

Men først er det altså Molde: I den kampen starter Lyn trolig med følgende førsteellever:
(Basert på fredagens trening)
Dahlin - Jacobsen, Berntsen, Sigurdsson, Stefanutto - Simonsen, Obiefule, Bjarnason, Knudtzen - Guastavino, Angan

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.