*Nettavisen* Sport.

- Unnskyld, Liverpool-fans

The Sun beskyldte Liverpool-fans for å urinere på og stjele fra de døde under Hillsborough-tragedien i 1989. Det tok 15 år før unnskyldningen kom.

08.07.04 11:06

Ihuga Liverpool-fans har aldri tilgitt Englands største tabloidavis for de voldsomme og grunnløse beskyldningene etter tragedien. Har man vært Liverpool-fan i Liverpool, har man rett og slett ikke kjøpt The Sun.

Klemt i hjel
Onsdag, 15 år etter at 96 Liverpool-fans ble trampet og klemt i hjel under en FA-cupkamp mellom Liverpool og Nottingham Forest, kom så unnskyldningen.

- Det er 15 år siden The Sun begikk den største feilen i avisas historie. Hele Liverpool raste etter at vi beskyldte Liverpool-fans for en graverende og usann oppførsel. Vi har sagt unnskyld før til ofrenes familier. Nå sier vi det igjen. Vi beklager virkelig det som skjedde, skrev avisa.

Men Liverpool-fansen og ofrenes familier nekter å godta unnskyldningen.

- Denne beklagelsen var ikke stor nok, og kom 15 år for sent, sier Phil Hammond, formann i støttegruppen etter Hillsborough-tragedien, til Liverpool Echo.

Hammond mistet sin 14 år gamle sønn Philip i tragedien.

- Dette vil ikke bli akseptert. Verken av meg eller noen av de andre familiene, fortsetter han.

Kjøpte Rooney-historie
The Sun har betalt om lag tre millioner kroner for Wayne Rooneys livshistorie, og mange i Liverpool har reagert med sinne over at byens nye stjerne har valgt å utlevere seg i nettopp The Sun.

Avisa på sin side hevder at Rooney, tre år gammel da Hillsborough-tragedien fant sted, ikke fortjener byens raseri. Mange i Everton skal også ha blitt sjokkert over at den nye superstjernen solgte seg til The Sun.

- Han har signert en kontrakt med djevelen, skrev mange fans i diverse nettforum da avtalen ble kjent.

- Wayne og forloveden er knust av kritikken. Han burde ikke bli straffet i dag for noe The Sun gjorde i 1989. Det er på tide å komme seg videre i livet, skrev The Sun onsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Glem hele D-dagen
Spesielt det siste får Liverpool-fansen til å se rødt.

- Skal vi bare glemme fordi det er lenge siden det skjedde? Skal vi bare glemme D-dagen? Sorry bestefar, bare glem hele D-dagen. Det er så lenge siden. Skal vi bare si det? Eller: Herregud, disse amerikanerne. Det er tre år siden 11. september. Hvorfor kan de ikke holde kjeft om det nå? Skal vi si det også?, skriver en rasende fan i et nettforum.

- De gjemmer seg bak Rooney, men det vil ikke ha noen betydning. De tror at fordi de har fått fatt i et stort navn, så vil folk i Liverpool starte å kjøpe avisa - men vi er ikke så dumme. De burde gi oss den kilden som i 1989 ga dem de gale opplysningene de valgte å trykke, fortsetter Hammond.

The Sun trykket artikkelen om urinering på og tyverier fra de døde i april 1989 - under tittelen «Sannheten». I Liverpool ble utgaven brent i gatene, og en omfattende boikott fulgte. Avisa er Englands største tabloid, men i Liverpool-området har salgstallene vært lave i alle år etter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.