RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)

- Uproblematisk at Contador deltar på treningsleir

Sist oppdatert:
UCI gir grønt lys, problematikk rundt etikk og image er opp til Riis å vurdere.

Selv om Alberto Contador er midlertidig suspendert av det internasjonale sykkelforbundet ser de ingen juridiske grunner til at han ikke skal delta på Saxo Banks treningsleir.

- Advokatene våre har sjekket reglene. Fra et juridisk standpunkt, er det i UCIs øyne ikke noe problem om Alberto Contador deltar i en treningsleir. Verken for Bjarne Riis, laget eller rytteren. Han er midlertidig suspendert, men det er bare fra konkurranse, uttaler Enrico Carpani til sporten.dk. Carpani er talsmann i UCI.

Det danske antidoping-byråets formann Jens Evald er enig med Carpani, «med mindre sporten har interne regler som tilsier noe annet», som Evald sier til sporten.dk.

- Med hensyn til etikk og image, har UCI ingenting å si om saken. Problemet ligger hos Bjarne Riis og Team Saxo Bank-SunGard. Det er opp til dem å avgjøre om det er en positivt for dem å ta med Contador til treningsleiren eller ikke, uttaler UCIs Carpani.

En avgjørelse fra Riis er ventet de nærmeste dagene.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere