RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Uriktig og krenkende

Sist oppdatert:
Stabæk opplever Petter Furuseth Olsens uttalelser som uriktige og krenktende.

Petter Furuseth Olsen fortalte i et åpenhjertig intervju med Tønsberg Blad om hvordan han følte han ble mobbet ut av Stabæk.

Tippeligalederne trodde saken var lagt død og ble overrasket over angriperens uttalelser.

- I et ekslusivt intervju i dag, uttaler han seg imidlertid om noen episoder fra sin tid i klubben som vi vinner så uriktige og krenkende at vi finner det nødvendig å måtte korrigere, skriver de i en pressemelding på sin egen hjemmeside.

- Dåpsritualer
Han var ganske krass mot hvordan han ble mottatt i klubben.

- Visse klubber har dåpsritualer for nye spillere som innebærer drikkeleker og mye alkohol. Det er noe jeg ser på som nedverdigende steinaldertendenser, og det strider imot mine verdier. Visse personer i klubben har åpenbart hatt problemer med å respektere at jeg hadde mot til å si nei, sier Furuseth Olsen i intervjuet med Tønsberg Blad.

Disse påstandene reagerer klubben sterkt på.

- Dette medfører selvfølgelig ikke riktighet. Spillerne selv har en dåp hvor nye spillere blir en del av laget. Av og til inneholder dette alkohol, av og til ikke, men det er uansett ikke det sentrale i dåpen. Dette er en tradisjon som har eksistert i mange år. Det handler om å by på seg selv og bli en del av gjengen. Det har aldri tidligere skjedd at en ny spiller ikke har akseptert dette. I år deltok 6-7 spillere i dåpen på La Manga, skriver Stabæk.

Medarbeidersamtale?
Furuseth Olsen reagerte også på at ting han hadde sagt i det han oppfattet som en fortrolig medarbeidersamtale med kaptein Mike Kjølø og spillerrepresentant Inge André Olsen var viderefortalt til Daniel Nannskog.

- I Stabæk Fotball er ikke noen av spillerne å anse som representanter for arbeidsgiver, og vi kan derfor ikke forstå hans beskrivelse av dette møtet, skriver Stabæk.

Nannskog gikk ifølge Furuseth Olsen til angrep på ham som følge av disse uttalelsene. Denne konfrontasjonen førte til at den tidligere Brann-, Örebro- og Hammarby-spilleren ble sykemeldt.

- Ingen ringte meg mens jeg var sykemeldt. I stedet mener jeg Stabæk gjorde et grovt overtramp når de kommenterte personalsaker, og det attpåtil mens jeg var sykemeldt. Selv trener Jan Jönsson, som jeg ellers har hatt et godt samarbeid med, kom med karakteristikker om meg som rolig og innesluttet. En som ikke ville være med på sosiale arrangementer. Det kjenner verken jeg eller mine venner seg igjen i, og sier han.

Det velger også Stabæk å svare på.

- Når det gjelder sykemeldingen, gjorde Stabæk Fotball det ytterste for å ivareta arbeidsgiveransvaret og den medisinske oppfølging. Vi var meget tilbakeholdne overfor omverdenen, og dette resulterte i at vi ble beskyldt av pressen for å tilbakeholde informasjon, skriver de i pressemeldingen, som er signert av sportsdirektør Lars Bohinen, trener Jan Jönsson og kaptein Mike Kjølø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere