- Urimelig av Hareide

Åge Hareide dro nok en gang frem utsagnet «enten er dere med oss, eller imot oss» på torsdagens pressekonferanse. - Jeg kan umulig tro han mener dette, sier Per Edgar Kokkvold til TV 2 Nettavisen.

14.10.04 14:13

Landslagssjefen brukte deler av pressemøtet på SAS-hotellet etter onsdagens praktkamp mot Slovenia til å gå til frontalangrep TV 2 Nettavisen. Norges landslagssjef reagerte kraftig på en sak TV 2 Nettavisen publiserte tekst-tv hos TV 2.

- Jeg ble forbannet da jeg lest på tekst-tv om «katastrofeduo på midtbanen». Da fikk jeg igjen en sånn «enten er dere med oss, eller så er dere mot oss»-følelse. Det er en journalistikk jeg ikke liker, sa en tydelig opprørt Åge Hareide under torsdagens pressekonferanse på SAS-hotellet i Oslo.

- Urimelig av Hareide
Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, er ikke spesielt begeistret for den måten å kommunisere på.

- Jeg synes det er urimelig av Åge Hareide å henge ut journalister på denne måten. Det er ingen tvil om at sportsjournalister er entusiastiske, men de skal også informere om det som skjer, som i dette tilfellet. Sportsjournalister skal ikke bare applaudere landslaget, men også være kritiske og komme med informasjon, sier Kokkvold til TV 2 Nettavisen.

Han utdyper:

- Sportsjournalister har kompetanse innenfor et område, og som for eksempel sportskommentatorer har også de muligheten til å skape debatt og ha meninger omkring idretten.

Kokkvold understreker likevel at landslagssjef Åge Hareide må få lov til å si hva han mener.

Kan ikke kreve
- Jeg er en stor tilhenger av ytringsfrihet, og jeg skjønner at han vil si sine meninger. Han har samme rett til å ytre seg som alle andre. Men han kan ikke komme med krav om å gjøre sportsjournalistikken ufarlig. Hvis man følger Hareides «Enten er du med oss, eller imot oss», er man ikke journalist. Da bytter man rolle fra å være en nøytral reporter til bli en aktør, avslutter generalsektretæren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.