*Nettavisen* Sport.

- Urovekkende at tendensen er den samme

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix

Norge skapte enorme sjanser, men tapte mot Skottland.

19.11.13 21:48

NORGE - SKOTTLAND 0-1:

Norges nye landslagssjef, Per-Mathias Høgmo, sto fortsatt uten seier med Norge før tirsdagens kamp mot Skottland på Aker Stadion.

Og dessverre for vår nye landslagssjef ble ikke statistikken bedret da dommeren blåste av privatlandskampen i Molde.

Skottene vant nemlig 1-0 mot Høgmos menn, til tross for at Norge spilte best. Det mener TV 2-kommentator Øyvind Alsaker er noe urovekkende.

- Det urovekkende at tendensen er den samme - at Norge spiller bra, men ikke får noe resultat, sa Alsaker under onsdagens kamp.

Han fikk støtte av ekspertkommentator Petter Myhre, som ikke var imponert over de norske avslutningene.

- Det er bekymringsfullt at vi ikke klarer å sette noen av de store sjansene vi skaper, sa Myhre.

Store sjanser før pause
Men til tross for at det var Norge som spilte best, var det Skottland som fikk kampens første store sjanse da debutant Ørjan Nyland sendte vartet opp med en stygg feilpasning etter kun 7 minutter. Ballen ble snappet opp av Ikechi Anya, som forsøkte å sende ballen i det åpne målet, men ballen gikk heldigvis for Norge og Nyland like til side for mål.

For det var Norge som var det beste laget før pause, og kun tre minutter senere var Høgmos menn nære ved å gå opp i ledelsen.

Morten Gamst Pedersen mottok ballen fra Per Ciljan Skjelbred, men Tyrkia-proffens volleyskudd ble blokkert. Den tidligere Blackburn-spilleren fikk riktignok ballen tilbake og sendte den videre til Ola Kamara. Men hans heading klarte ikke å overliste Cardiff-keeper David Marshall.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Norge fortsatte likevel å presse på for ledelsen, men til tross for at det norske laget var nære scoring klarte de aldri å sette ballen i mål før hvilen.

Nærme var blant andre Magnus Wolff Eikrem etter 44 minutter, men Norges midtbanespiller skjøt like til side for mål. Dermed sto det 0-0 til pause.

Gamsten imponerte
Også etter pause fortsatte Norge å presse gjestene fra Skottland. Gamst Pedersen var blant spillerne som imponerte for Norge, og to minutter ut i andre omgang spilte han vegg med Eikrem, som kom til en god mulighet. Men igjen gikk reddet Marshall et skuddforsøk fra Norge.

Etter 52 minutter var Gamst Pedersen igjen delaktig da han la vakkert inn til Mohammed Abdellaoue, men Moa headet utenfor fra cirka ti meter.

- Det er disse innleggene vi har etterlyst for Moa, sa Alsaker etter sjansen. TV 2-kommentatoren var tydelig imponert over Tyrkia-proffen.

- Morsomt å se Gamst i kveld. Han har nok styrket sine sjanser, fortsatte Alsaker.

Fem minutter senere kom Norges største sjanse da Moa spilte fri Markus Pedersen foran keeper med en herlig 45-graders pasning. Men en dårlig avslutning fra Barnsley-spissen og en god redning fra Marshall gjorde at det fortsatt sto 0-0 i Molde.

Skottland tok ledelsen
Og til tross for at Norge var det klart beste laget på Aker Stadion onsdag kveld, var det skottene som skulle ta ledelsen. Etter noe klabb og babb ved sekstenmeteren lå ballen plutselig fri fra cirka 20 meter. Det utnyttet Skottland-kaptein Scott Brown da han banket ballen i mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Norge jaget utligning utover andre omgang, og de norske guttene skapte flere gode muligheter.

72 minutter ut i kampen fosset innbytter Mats Møller Dæhli nedover høyrekanten før han sendte ballen videre til Martin Linnes. Høyrebacken sendte så ballen til Gamst Pedersen foran mål, men heller ikke denne gangen klarte Norge å ta vare på sjansen.

Og slik fortsatte det. Norge skapte store muligheter, men ingen klarte å ta vare på sjansene. Nærmest var kanskje Anders Konradsen, som fikk ballen alene foran mål av Gamst Pedersen like før slutt, men heller ikke han klarte å sette ballen i mål. I stedet sneiet den stolpen og gikk utenfor.

Dermed ble det til slutt 1-0 til Skottland på Aker Stadion. Og Per Mathias Høgmo står dermed fortsatt uten seier som norsk landslagssjef.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag