Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- USA spilte oss ut

Foto: AFP/Scanpix
Norge ble som ventet fullstendig utklasset.

USA - NORGE 6-1: Norges hockeylandslag åpnet de olympiske lekene i Vancouver med å spille mot gullfavoritten Canada. Det endte med 0-8-tap. I den andre kampen sto medaljekandidaten USA for motstanden - og sifrene ble nesten like stygge.

1-6 i mål, 11-39 i skudd.

Total utklassing, med andre ord.

- Første periode var den tøffeste av de seks vi har spilt i to OL-kamper hittil. De forechecket hardt og spilte oss ut, sier landslagssjef Roy Johansen.

Norge scoret i det minste sitt første mål, og det var en liten perle. Mens USA spilte i overtall, dro Marius Holtet med seg pucken i en 2-mot-1-kontring og scoret med et velplassert skudd som Buffalo Sabres-stjernen Ryan Miller var sjanseløs på.

Andreperioden endte 1-1, etter at USA tok ledelsen 2-0 i første.

I tredje periode var det slutt på kreftene til det norske laget, og USA vant skuddstatistikken 16-2. Det resulterte i tre mål. Ryan Malone satte inn 4-1 med en kjapp volley på en retur fra Pål Grotnes, mens Detroit-backen Brian Rafalski satte inn både 5-1 og 6-1.

Phil Kessel, Chris Drury og Patrick Kane scoret amerikanernes tre første mål.

Nå venter Sveits, den klart enkleste motstanderen i Norges gruppe.

- Sveits er hakket dårligere enn Canada og USA. Vi skal spille tøft mot dem. Det liker de ikke, sier Patrick Thoresen til VG Nett.

OL-turneringen består av tolv lag fordelt på tre grupper. Vinnerne, samt den beste toeren, går direkte til kvartfinalene, mens resten av lagene møtes i en egen utslagsrunde for å avgjøre hvilke fire lag som får de siste kvartfinaleplassene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!