- Usikker på om det er spill for galleriet

Foto: Vegard Grøtt / NTB Scanpix

Får vi se en ny side av Cecilia Brækhus lørdag kveld?

01.02.14 17:10

FREDERIKSHAVN (Nettavisen): I motsetningen til oppbyggingen til flere av Cecilia Brækhus' foregående kamper, er det boksingen som har stått i fokus i promoteringen av kampen mot Myriam Lamare.

Kan den franske 39-åringen virkelig gi Cecilia Brækhus kamp eller går det mot en ny, suveren seier for Norges boksedronning?

- Deilig å slippe Playboy
Akkurat det gjenstår å se, men det som er sikkert at Brækhus trives godt med at boksingen er i fokus og ikke alt mulig annet utenomsportslig.

- Det har vært deilig. Det har gått rimelig rolig for seg denne gangen. Ikke noe beltestjeling, Playboy-oppslag eller krangling med amerikanere. Det har vært usedvanlig rolig, og det er litt godt, sier Brækhus til Nettavisen.

Mange er også nysgjerrig på om vi får se noe nytt fra Brækhus, i og med at hun har byttet trener og hatt et litt annet opplegg i oppkjøringen til lørdagens kamp.

- Med nye trener, kommer det nye ting. Jeg har hatt en annerledes oppladning enn det jeg har vært vant til, men det har vært veldig bra. Jeg føler meg i bra form, og det har vært deilig ikke å tenke på at jeg trenger i gå opp eller ned i vekt. Jeg er ganske fit og avslappet, sier Brækhus.

Taktisk tvist
Ole-Petter Westereng skal kommentere kampen for Viasat 4. Han er temmelig sikker på at publikum og TV-seere har en fartsfylt kamp i vente.

- Jeg tror det blir en kjempekamp. Lamare er en type bokser som er offensiv av natur, som går framover og slår hooker. Så blir det spennende å se hvordan Cecilia går ut. Hun overrasket jo alle mot Castillo sist, da hun tok kampen med henne og gjorde det til en forrykende match, sier Westereng til Nettavisen.

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

I forrige kamp, mot Oxandia Castillo, overrasket Brækhus med å være mer aggressiv enn normalt og bli med på en skikkelig krig. Westereng tror vi får se en minst like aggressiv Brækhus mot Lamare lørdag kveld.

- Hun sier jo nå at hun har en taktisk tvist og noe hun ikke vil røpe. Jeg vet ikke om det er spill for galleriet. Jeg ser for meg at vi kan få se en enda mer aggressiv Cecilia, sier Westereng.

Hvor lenge kan Lamare presse?
Kommentatoren er imidlertid klar på at det ville vært svært overraskende dersom Lamare hadde stukket av med beltene.

- Cecilia er favoritt, men ikke fordi Lamare er dårlig. Det er fordi hun er på toppen av karrieren sin og oser selvtillit etter å ha vært gjennom tøffe kamper mot blant andre Anne-Sophie Mathis. Både i den kampen og mot Castillo, tok Cecilia imot alt som kom hennes vei.

- Det er ikke noen tvil om at det er en skrell dersom Lamare vinner, men hun er rutinert, i god form og en fysisk robust dame. Det blir spennende å se hvor lenge hun kan opprettholde presset sitt, sier Westereng.

Følg kveldens kamper på Viasat 4 fra 19.30. Cecilia Brækhus går i ringen rundt 22.45.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag