Gå til sidens hovedinnhold

- Usikkert hva Tyskland står for

Tyskland feide gjennom gruppespillet - mot overkommelig motstand. Åge Hareide tror det er for tidlig å slå fast hvor gode VM-vertene er.LES: Berlin til himmelsLES: Tysklands nye fotballguder

- Tyskland har vært solide gjennom hele gruppespillet, bortsett fra en liten periode mot Costa Rica. Så langt følger de opp tradisjonen om at hjemmelaget alltid gjør det godt i VM, sier Åge Hareide til TV 2 Nettavisen.

- Men jeg er ikke overrasket over det de har prestert så langt, legger han til.

Pekepinn i neste kamp
Likevel - Norges landslagssjef er ikke blitt så mye klokere når det kommer til Tysklands VM-sjanser etter tre strake seirer på hjemmebane. For det er ikke akkurat mesterskapsfavorittene som har stått på motsatt banehalvdel så langt i VM.

- Mot Ecuador fikk de en tidlig scoring, og hadde en grei kamp etter det. Først i neste kamp får vi en pekepinn på hvor sterke hjemmelaget er, sier Hareide, som uansett tror verdensmesterne fra 1954, 74 og 90 har kapasitet til å nå en semifinale.

- Jeg tror de er med blant de fire siste. Og når en kommer så langt, er det ofte små marginer som avgjør.

Fordel med hjemmebane
- Og når det er små marginer, er det kanskje en enda større fordel å spille hjemme?

- Ja, helt klart. Fansen er ikke minst veldig viktig. Det var et sinnsykt trøkk på Olympiastadion i dag, og tyskerne er veldig flinke til å backe laget når det går bra. Det hjelper selvsagt når det er jevne kamper.

Tidligere tyske gullårganger har tradisjonelt vært spekket med verdensstjerner. Spillere som Franz Beckenbauer, Paul Breitner, Uli Hoeneß, Jürgen Klinsmann, Lothar Matthäus, Gerd Müller og Karl-Heinz Rummenigge har alle preget tidligere mesterskap.

- Sterkt kollektiv
På dagens tyske landslag er det bare Michael Ballack som er i nærheten av statusen som verdensstjerne - i hvert fall før sommerens mesterskap er unnagjort. For selv om enkeltspillere har imponert voldsomt, er det først og fremst det tyske kollektivet som utmerker seg.

- Phillip Lahm har vært fantastisk. Miroslav Klose er VM-toppscorer og må nevnes. Lukas Podolski har også vært fremragende, mens Michael Ballack ikke har glitret så langt, mener Åge Hareide.

- Men det er som et meget sterkt kollektiv at de kan gå hele veien, mener han.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget