RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Usolidarisk, Rosenborg

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
Sist oppdatert:
Nils Skutle og Rosenborg krever en større andel av TV-inntektene enn de får i dag. Ledere i andre Tippeliga-klubber mener RBK tenker både usolidarisk og kortsiktig.

TV-avtalen med TV 2 og NRK gir 300 millioner kroner over tre år. Av disse pengene får Rosenborg 3,5 prosent. Trønderne mener de bør få 25 prosent - fordi deres markedsverdi er høyere enn andres.

- TV 2 og NRK betaler mye, og vi får alt for lite slik det er nå, sa RBKs daglige leder Nils Skutle ifølge Adresseavisen torsdag. Men flere norske Tippeligaklubber er allerede i økonomiske vanskeligheter, og skyves et langt skritt nærmere stupet om inntektene fra TV-avtalen skrumpes inn.

Må passe seg

- Jeg føler at Rosenborg skal passe seg litt. Alt har sin historie. Norsk fotball var rimelig enige om at noen klubber skulle prioriteres for å komme videre her i verden. Og vi var rimelig solidariske, for å slippe noen fram, sier Sogndals sportsdirektør Svein Bakke til TV 2 Nettavisen.

Bakke er enig i at Rosenborg har størst markedsverdi, og mener trønderne er et viktig lokomotiv for norsk fotball, men understreker at også RBK tross alt er avhengig av å ha noen å spille mot.

- Dette blir for kortsiktig. Men hvis målet er at Rosenborg ikke skal ha noen konkurranse i Norge, så er det jo greit.

Ønsker flatere fordeling

Også Tromsøs styreleder Gunnar Wilhelmsen mener trønderne bør tenke mer solidarisk.

- Utfra den økonomiske situasjonen norsk fotball er i, så har det vært for mye spissing. Jeg vil ha en flatere fordeling, sier Wilhelmsen til TV 2 Nettavisen. Med andre ord: Mindre penger til Rosenborg.

Trønderne får heller ingen støtte av Vålerenga-direktør Kjetil Siem.

- Hvis de får mer, skal vi ha mer også. Vi er mye på TV. Og da blir det bare de mest TV-vennlige lagene mot de andre, sier Siem.

Han legger til at Vålerenga er mer fornøyd enn misfornøyd med avtalen, og ikke ser noen grunn til å ta denne diskusjonen på nåværende tidspunkt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere