*Nettavisen* Sport.

- Usportslig av Martin

Foto: Morten Holm / Scanpix

Trond Erik Bertelsen mener at Martin Andresen bør ta på seg skylda for det røde kortet venstrebacken fikk.

11.04.06 08:14

FREDRIKSTAD (TV 2 Nettavisen): FREDRIKSTAD-BRANN 1-1: - Det verste jeg vet er filming, og dette er vel det nærmeste man kommer akkurat det. Usportslig av en så profilert spiller, mener Bertelsen.

Feil mann utvist
Det var i sluttminuttene av mandagens dramatiske uavgjortkamp at Martin Andresen tilsynelatende ble felt i kamp mot tre FFK-spillere. TV-bildene viser dessuten at det ikke var Bertelsen, men Raio Piiroja som taklet den profilerte Brann-spilleren.

- Det var ikke engang gult kort, kun et frispark hadde til og med vært billig. Det eneste vi gjorde var å skjære inn foran Andresen, men det fikk vi tydeligvis ikke lov til, sier Bertelsen til TV 2 Nettavisen.

Nå kan venstrebacken muligens vente seg karantene de neste kampene – selv om altså feil mann ble utvist.

- Vi har allerede sendt inn en skriftlig henvendelse til forbundet der vi ber dem se på saken. Det er fryktelig bittert dersom jeg ikke får spille de neste kampene på grunn av dette, forteller Bertelsen, som også pådro seg et straffespark i kampens hete – en straffe som Rami Shaaban mesterlig reddet.

- Jeg legger meg langflat for straffesituasjonen, slikt skal ikke skje. Jeg mistet ti tusen kilo fra skuldrene da Rami Shaaban reddet, sier han.

- Sola ødela
Martin Andresen mener selv at han ble felt, men innrømmer at det var Piiroja som var synderen.

- Det var mange spillere rundt meg, så jeg hadde ikke helt oversikten der og da. Men etter å ha sett situasjonen på tv, var det ikke akkurat vanskelig å se at en annen enn Bertelsen burde vært sendt i dusjen, sier han.

- Synes du forbundet bør trekke tilbake en eventuell karantene?

- Ja, det synes jeg. Eller - nei, jeg vet ikke helt jeg. Hva skal de gjøre da? Gi Piiroja karantene selv om han ikke fikk kort engang?

Branns midtbanegeneral synes det var bittert med kun ett poeng i Plankebyen – på tross av at FFK alt i alt var hakket hvassere enn gjestene.

- Vi hadde en omgang hver. Og sånn som kampen utviklet seg må jeg si det er litt bittert at vi ikke klarte å sette inn seiersmålet på tampen. I andre omgang synes jeg vi var det klart beste laget og burde avgjort det hele, forteller han.

Andresen mener sola gjorde at FFK dominerte såpass som de gjorde i den første omgangen.

- Jeg har sjelden opplevd lignende på en fotballbane. I de første 45 minuttene kunne man ikke se FFK-målet fra midtbanen, så der hadde nok Fredrikstad en stor fordel, sier han.

La seg flat
Dommer Tom Henning Øvrebø la seg langflat etter å ha sett tv-bildene sammen med ekspertpanelet til TV 2 Zebra etter kampen.

- Når jeg ser tv-bildene, er jeg trygg på at det er rødt. Men jeg er ikke trygg på at jeg tok rett spiller, sa Øvrebø. Etter å ha sett episoden i reprise flere ganger innså han at feil mann fikk rødt kort.

- Det er surt. Det er det virkelig, konstaterte Øvrebø, som ellers dømte meget godt.

Branns mål ble satt inn av Charlie Miller i det 31 minutt, mens FFKs mål ble scoret av midtbanespiller John Anders Bjørkøy drøye minuttet senere. Brann-trener Mons Ivar Mjelde peker på at dette var årets første kamp og at hans disipler vil heve seg utover i sesongen.

- Målet vårt er å bli litt bedre for hver kamp som går. Vi er langt unna toppformen, men den kommer nok om ikke så altfor lenge. Uavgjort i dag var et greit resultat, selv om vi var heldige som ikke lå under ved pause, sier han.

FFK-trener Knut Thorbjørn Eggen var i motsetning til Mjelde ikke helt fornøyd etter kampslutt.

- Det gleder meg at vi skaper såpass mange sjanser i den første omgangen, men vi sliter litt med uttellingen. Vi burde definitivt avgjort dette ganske tidlig, sier han.

Han er svært oppgitt over det røde kortet Bertelsen fikk.

- Han var jo ikke nær Martin Andresen i det hele tatt. En horribel avgjørelse, mener han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag