RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Usportslig av Riise

Foto: REUTERS
Sist oppdatert:
Bordeaux-trener Ricardo mener John Arne Riise selv har skylden for at han ble skallet ned.

Tirsdagens Champions League-møte mellom Liverpool og Bordeaux ble skjemmet av Fernando Menegazzo nedskalling av John Arne Riise.

Brasilianeren fikk rødt kort, mens Riise røde blod rant fra kuttet ved øyet.

- Stakk av med ballen
Bordeaux brasilianske trener Ricardo mener nordmannen opptrådte usportslig i forkant av nedskallingen. Menegazzo hadde spilt ballen over sidellinjen etter at en medspiller var blitt taklet tøft av Liverpools Momo Sissoko. I stedet for å gi ballen tilbake til Bordeaux, kastet Riise ballen til en medspiller, slik at Liverpool kunne starte et nytt angrep.

- Det var vendepunktet i kampen. Vi var misfornøyde med at Liverpool stakk av med ballen. Dette er usportslig og det er trist å se. Spesielt fordi ligaen er kjent for fair play, sa Ricardo til pressen etter kampen.

Brasilianeren forsvarer derimot ikke landsmannens Menegazzos nedskalling.

- Det var en handling du ikke kan tolerere. Det ga Liverpool en ekstra spiller og initiativet til å vinne kampen, sa Ricardo.

Kunne fått brudd
John Arne Riise måtte få behandling for det blødende såret, men spilte likevel resten av kampen. Fotballandslagets lege Thor Einar Andersen mener Riise var heldig som slapp unna angrepet med en kuttskade.


- Det kan være like farlig som å få en albue i hodet. Skallen er like hard som albuen. Men omfanget av skaden er litt avhengig av treffpunktet. Nedskallinger kan gi alt fra bruddskader til hjernerystelse og kuttskader, sier Andersen til Nettavisen.

Landslagslegen mener å ha sett en tendens til at internasjonal toppfotball har hardnet til i takt med at det blir stadig mer penger i bildet.

- Denne type ting er veldig uheldig. I Champions League står penger og prestisje på spill, og alle midler tas i bruk, som vi også så i kampen mellom Barcelona og Chelsea. Det er viktig at ledere og trenere besinner seg og at man har voksne dommere som kan styre temperaturen på banen, sier Andersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere