Gå til sidens hovedinnhold

- Utelukker dansk EM-hjelp

Danskene kan glemme å arrangere fotball-EM med Norge og Sverige.

Norge og Sverige er inne i en prosess der man forbereder en søknad om å arrangere fotball-EM i 2016.

Utvidet
Torsdag ble det klart at mesterskapet utvides fra 16 til 24 lag dette året. Dette setter større krav til infrastruktur, hotellkapasitet og sikkerhet - men det skal ikke være umulig for Norge og Sverige i forhold til stadionanlegg.

- Mulighetene er like gode. Kravet til antall stadioner er åtte, og det er ingenting i veien for at fem eller seks kamper arrangeres på samme sted, sier Uefas styremedlem Per Ravn Omdal i en pressemelding.

Danske myndigheter har tidligere signalisert interesse i å hjelpe sine nordiske naboer med å arrangere EM i 2016, men det avvises blankt av Norges fotballforbund (NFF).

- Vi står fortsatt på at det er best at to (Norge og Sverige) søker sammen, så jeg tror ikke det er aktuelt. Vi har heller ikke fått noen offisiell henvendelse fra det danske fotballforbundet, sier Generalsekretær i NFF, Karen Espelund, til Nettavisen.

(saken fortsetter)

Best med to
Tidligere forsøk på at flere enn to land har søkt sammen har feilet, noe NFF har lært av. Dessuten er Uefa lite lystne på å ha tre vertsland som alle er automatisk kvalifisert til mesterskapet. Selv en utvidelse med åtte lag endrer trolig ikke på denne holdningen.

NFF jobber ut ifra at søknaden sammen med Sverige skal være klar innen årsskiftet. Målet er å legge fram planer om ett stadionanlegg med en kapasitet på 50 000, ett på 40 000 og to på 30 000. NFF jobber tett opp mot byer som Oslo, Bergen og Trondheim for å realisere dette, samt løse problemene som er uunngåelige når det gjelder infrastruktur, hotellkapasitet og sikkerhet.

Justisminister Knut Storberget har allerede vært involvert i prosessen.

- Han var invitert ned på årets EM-finale i Wien, der han blant annet hadde møter med lokal sikkerhetsmyndigheter, sier Espelund.

Optimist
Generalsekretæren ser også lyst på å løse utfordringene når det kommer til veinettet og kollektivtransporten:

- I utgangspunktet vil ikke våre planer få store konsekvenser for samferdselsbudsjettet, for å si det slik. Vi er i god dialog med alle aktuelle aktører.

En kampbillett som også fungerer som kollektivbillett er en av løsningene NFF ser på. En løsning som ble brukt med hell under årets mesterskap.

Neste EM, i 2012, skal etter planen gå i Polen og Ukraina.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene