- Uten oss hadde han spilt rulleskøytehockey på en asfaltert parkeringsplass

Foto: Roy Kvatningen (Nettavisen)

Går hardt ut mot Mats Zuccarello.

08.05.13 18:39

Mandag ettermiddag kom den klare meldingen fra Norges Ishockeyforbund om at Mats Zuccarello Aasen nektes videre landslagsspill for Norge.

Bakgrunnen for dette er ishockeyspillerens avtale med bettingselskapet Unibet, som ble annonsert tidligere i vår. Avtalen står i sterk kontrast med hockeyforbundets egen ordning med Norsk Tipping.

Det fikk hockeyprofilen til å gå hardt ut mot hockeyforbundet, og Zuccarello stemplet dem som amatører.

- Hadde spilt på asfalt uten oss
Norsk Tipping har ikke uttalt seg i saken før nå. Overfor Nettavisen antyder de at Zuccarello har vært illojal.

- Zuccarello har skapt seg en karriere som i stor grad er finansiert av Norsk Tipping. Han hadde ikke blitt hockeyspiller uten Norsk Tipping, for uten våre tippemilder til idretten hadde han spilt rulleskøytehockey på en asfaltert parkeringsplass, sier kommunikasjonsdirektør Einar Busterud til Nettavisen.

Foto: Norsk Tipping

Han mener hockeyforbundet gjorde helt rett som valgte å utestenge Zuccarello fra videre landslagsspill så lenge avtalen med Unibet står ved lag.

- Hvis det ikke gjorde det, hadde det blitt helt håpløst. Skal det være sånn at forbundet betaler karrieren din til du er god, og deretter tar du alle penga selv? Det blir ikke noe til ettervekst eller noe sånn. Du kan tenke deg at Therese Johaug, Petter Northug og Marit Bjørgen hadde hatt egne avtaler, hva skulle de bygget morgendagens helter av? spør Busterud retorisk.

På spørsmål om hva han tenker om at hockeyforbundet har bidratt til enorm PR for Unibet, svarer han avvisende, men at Unibet «nok ikke har tapt på medieomtalen, og at det er umulig å si hvor mye PR-verdi de har fått av denne saken».

Han forteller at Zuccarellos rådgivere tok kontakt med Norsk Tipping i forkant av avtalen med Unibet. Da antydet Norsk Tipping at det ikke ville være spesielt klokt av Zucca å inngå en slik avtale. De understreker at de ikke har lagt press på hockeyforbundet om å straffe Zuccarello, men at de snarere tvert imot ble informert av forbundet om at de skulle ta tak i saken på egenhånd.

Zuccarello-manager Kevin Skabo ønsker ikke å gå inn i en diskusjon med Norsk Tipping, men svarer slik når Nettavisen får tak i ham:

- Jeg snakket med Zucca i går og sa til ham at han må ha alt fokus på Stanley Cup. Jeg har ikke noe å si. Vi kommer ikke til å ta denne diskusjonen før han er helt ferdig med det. Jeg skjønner ikke hvorfor vi tar en slik debatt nå. Norsk Tipping kan tro og mene hva de vil, men det spilles både Stanley Cup og VM for landslaget nå og fokuset bør være der, sier Skabo til Nettavisen.

- Jeg vil ikke å kommentere dette ytterligere, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Getty Images / All Over Press

- Bryt avtalen eller gi deg
Nå tror Norsk Tipping det kun er to mulige løsninger på konflikten.

- Enten gir Zuccarello seg på landslaget for godt, eller så bryter han med den private sponsoren (Unibet). Jeg kan ikke tenke meg at hockeyforbundet går tilbake på den regelen, det blir å undergrave idrettens økonomi, avslutter Busterud.

Mats Zuccarello Aasen har tidligere uttalt til Nettavisen at han synes det er leit at han skal bli utestengt på grunn av en sponsoravtale, men tar det med fatning.

- Som privatperson så har jeg en avtale med dem og hvis landslaget skal nekte meg å spille på grunn av det så er det synd for meg. Da får jeg ikke vært med på landslaget, sier Zuccarello.

25-åringen mener forbundet ikke har rett til å blande seg inn i en avtale som han har inngått hvor han representerer kun seg selv og ikke landslaget.

- Hva jeg gjør som privatperson er opp til meg selv. Når jeg er på landslaget og representerer dem så representerer jeg det landslaget står for. Men om jeg er på ferie i sommer og har på meg en Unibet t-skjorte så synes ikke jeg de har noe med det, sa Zuccarello til Nettavisen.

LES OGSÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.