*Nettavisen* Sport.

- Uten våre feil, har ikke Oilers mye å komme med

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Saftige skudd, en tabbe og et Vålerenga-forsvar som endelig fungerte gir minst én finalekamp til.

12.04.13 09:14

VÅLERENGA - STAVANGER OILERS 3-1, 2-3 i kamper:

JORDAL (Nettavisen): Backen Anders Hilt Jørgensen (25) ble den store spilleren i den femte finalekampen i NM-sluttspillet. To flotte scoringer av ham, og backspill hos VIF av langt bedre merke enn tidligere i finalespillet, avgjorde i Jordal Amfi torsdag kveld.

- Vi minimerte antall feil fra de andre matchene. Det var det som var nøkkelen til at vi vant i dag. Det er ikke det at vi var så fantastisk gode på alt vi gjorde. Men vi gjorde ingen feil, og da har ikke de så mye å komme med, sier Jørgensen til Nettavisen.

«Hilt», som han kalles i Vålerenga-miljøet, likte seg godt i rollen som dagens helt, men ville ikke ta så mye personlig ære for at osloklubben snudde trenden etter tre strake finaletap.

- Feilene avgjorde til vår fordel i dag. De gjorde feil da vi hadde power play på det første målet, det andre kom etter feil bak mål, og tredje målet kom på kontring. Det er dette det handler om i sluttspill, å gjøre minst feil. Da vinner man, tilføyer 25-åringen.

Enkelt mål
Hjemmelaget var tydelig innstilt på å reise seg etter å ha dalt kraftig spillemessig siden det første finaleoppgjøret samme sted. Fire overtallsspill for Vålerenga ga ikke noe tellende resultat i kampprotokollene.

Men da Dennis Løvold Sveum pådro seg to minutter i fryseboksen som fjerde Oilers-spiller tidlig i andre periode, sprakk også nullen.

Jørgensen var mannen som hamret inn 1-0 fra blålinja. I løpet av de påfølgende minuttene, og enda en Stavanger-utvisning, var VIF flere ganger svært nær mål nummer to.

Stavanger Oilers begynte sitt første overtallsspill lovende, men var alt annet patent da en puck ble slått ned i rundvantet bak målet deres. Målvakt Henrik Holm, som har spilt en svært viktig rolle for Oilers' tre strake seirer før torsdagens oppgjør, gikk ut fra målgården for å stoppe pucken. Det skulle ikke siddisenes keeperhelt ha gjort.

Holm bommet rett og slett med spaken og forærte Ryan O'Marra pucken på blankt mål. Sistnevnte på ingen måte. Kanadiske O'Marra puffet såre enkelt inn 2-0 da VIF hadde en mann i manko på isen.

- Mer vilje
- Jeg føler at vi kanskje ville vinne litt mer enn Stavanger i dag. Vi hadde kniven på strupen og gjorde lite feil. Det virket som vi hadde bestemt oss for at dette her skulle vi vinne, sier Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen.

Fem minutter ut i sluttperioden ble Morten Ask utvist for slashing. Denne gangen trengte Oilers bare 19 sekunder på å få utbytte av overtallet. Kurt Davis reduserte etter raskt trekantspill foran Steffen Søberg, og brakte spenningen tilbake.

Stavangers gullhjelmbekledte poenggrossist, Martin Strandfeldt, presenterte seg så med en avslutning i krysstolpen. Pucken spratt tilbake i ryggen på Søberg, og danset like foran målstreken før VIF fikk klarert.

Noe senere kunne Justin Donati avgjort alene med Henrik Holm, men Oilers-keeperen vant duellen med en av Vålerengas fremste målscorere. Det skulle isteden bli Jørgensen som definitivt punkterte kampen med en perfekt avsluttet kontring fire minutter før full tid.

Eier forbereder fest
- Det er ganske tøft å slå et så godt som Vålerenga to ganger på rappen på Jordal, så det må vi være litt ydmyke overfor. Nå får vi reise hjem, starte trykkingen av billetter og forberede oss på fest i Stavanger istedenfor, sier Oilers-eier og styreleder Tore Christiansen til Nettavisen.

Iført gullsko innrømmet Oilers-eieren at han var noe skuffet over at Stavanger ikke gjentok fjorårets finaleprestasjon, da finalemotstander Lørenskog måtte tåle et avgjørende tap på egen is.

- Jeg ble ikke skremt av det jeg så verken på den ene eller den andre siden i dag. Så det er fullt mulig at vi kan ha fest hjemme på søndag, tror Christiansen.

Rogalendinger i hopetall møtte opp i Jordal Amfi også torsdag, selv om Christiansen ikke fikk muligheten til å kjøpe inn billetter til Oilers-fansen denne gangen. Totalt 4819 tilskuere overvar oppgjøret. Det så ikke ut til at Stavanger hadde særlig færre tilhengere i sin sving denne kvelden enn under forrige finale på Jordal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag