RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utrolig deilig med gull

Foto: Jon Eeg / SCANPIX
Sist oppdatert:
ATEN (TV 2 Nettavisen): Siren Sundby sikret Norges andre gullmedalje i Aten. Hun seilte inn til 11. plass i siste seilas søndag og stupte rett i vannet i glede. - Det smakte utrolig godt med gull, sa hun.

Siren tok i løpet av seilingen i OL fem seire i løpet av 11 seilaser i Europa-jolle. Det er ikke mindre enn imponerende. Siren Sundby hadde i OL serien 1-3-disk-1-19-4-4-1-1-1-12. Når de 26 poengene for den omstridte diskvalifikasjonen er strøket, endte hun på 47 plasspoeng.

- Det var veldig deilig å ta gullet. Jeg har vært sliten i det siste, og har gledet meg til å endelig bli ferdig, oppsummerte Siren Sundby til det norske pressekorpset etter sin fantastiske gulltriumf.

- Hva føler du nå?

- Foreløpig føler jeg ikke så mye, annet enn lettelse, svarte Siren på det klassiske spørsmålet.

Slapp jubelen løs
Allerede fredag sikret Siren gullmedaljen i lommen, men kunne ikke feire den edle medaljen før etter siste seilas søndag. Her holdt hun hodet kaldt og sin tsjekkiske konkurrent Lenka Smidova bak seg på resultlisten. Siren Sundby cruiset inn til 11. plass på siste seilas - og hoppet i sjøen etter å ha skaffet Norge olympisk gull.

Siren Sundby tok ingen sjanser i siste seilas søndag, og seilte enkelt inn til OL-gull i Aten. Den norske jenta var også storfavoritt til OL-gullet før Aten-lekene.

- Jeg tok det bare med ro hele veien, og hadde veldig god kontroll. Målet mitt var bare å komme i mål, sa Siren Sundby til TV 2 Nettavisen etter seilasen.

Nesten avlyst
Den 11. og siste seilasen i Europajolle ble nesten avlyst på grunn av for lite vind. Den skulle opprinnelig ha startet klokken 12, men kom først i gang klokken 15.00.

- Jeg er innmari glad for at den siste seilasen ble seilt. Det var deilig å gå over mållinjen som vinner.

Siren Sundby har hatt en tøff uke bak seg, og fikk sin plassering diskvalifisert på den 3. seilasen tirsdag. Derfor smakte gullet ekstra godt for Son-jenta.

- Det smaker ekstra godt å vinne til tross for problemene tidligere. Det var helt herlig, sa Siren.

Stor fremtid
Siren er kun 21 år gammel, og har en lang fremtid i seile-sporten foran seg.

- Var dette OL-gullet før planen?

- Nei det er helt greit, gliser hun.

- Jeg kan fortsette å seile i mange år til, minner Siren Sundby om.

- Hvordan skal du feire dette?

- Jeg har foreløpig ikke planlagt noe. I hele dag har jeg kun tenkt på å komme meg i mål i seilasen.

Vurderer ny båtklasse
Nå vurderer Siren Sundby å skifte båtklasse til neste OL.

- Jeg venter til november, da det blir bestemt hvilken klasse som seiles i neste OL før jeg tar en endelig beslutning, sa hun.

- Men først og fremst kommer jeg til å ta det litt med ro fremover. Nå vil jeg bruke mer tid på skole og utdannelse, la den norske gull-jenta til.

Tsjekkisk sølv
Siren Sundby tok gull med totalt 47 peong. Lenka Smidova, Tsjekkia, tok sølv med 65 poeng mens Signe Livbjerg fra Danmark tok bronsen i Europajolle for kvinner med totalt 74 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere