RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Utrolig gøy å være tilbake

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Sist oppdatert:
Matchvinneren strålte etter landslagscomebacket.

JORDAL AMFI (Nettavisen)Norge-Kasakhstan 2-1:

- Det var utrolig gøy å være tilbake, og spesielt godt var det at vi vant, sier Tore Vikingstad til Nettavisen etter kampslutt.

Tysklandsproffen skal ha mye av æren for at Norge torsdag vant sin første kamp i OL-kvalifiseringen som spilles gjennom helgen.

Vikingstad noterte seg for én målgivende, samt den avgjørende scoringen som sendte Norge til topps i kvalifiseringsgruppa, foran Frankrike som tidligere på dagen slo Danmark 2-1.

- Dette var en god start. Vi møtte et meget godt lag, som forsvarte seg bra gjennom hele kampen, oppsummerte landslagssjef Roy Johansen.

LES OGSÅ: God start for Norge

En periode nok
Kampen åpnet forsiktig og første periode endte målløs. I midtperioden fikk Norge virkelig fart på skøytene, og seks minutter ut i perioden satte Patrick Thoresen inn 1-0 etter flott samarbeid med Tore Vikingstad. Ledelsen holdt riktig nok ikke lenge, for tre minutter senere utlignet Kasakhstan ved Vadim Krasnoslobotsev.

Norge ga seg ikke, og hadde flere gode muligheter til å ta tilbake ledelsen. Midtveis ut i andre periode Norge igjen hull på byllen. Denne gang ved Tore Vikingstad i overtall.

Tredjeperiode ble igjen stillingskrig, og storspillet uteble. Flere mål ble det heller ikke, og Norge tok med seg tre viktige poeng til lørdagens oppgjør mot Frankrike.

OL viktigst
Vikingstad mener deltakelse i OL er viktig for norsk hockey. Ikke bare er det viktig for landslaget, men også for interessen rundt norsk hockey generelt.

- Det er viktig at også vi kan delta i et så stort mesterskap. Norge er jo en solid vinteridrettsnasjon, og vi bør absolutt ha med et lag i ishockey også, sier han.

- Ishockeyturneringen i OL er jo også den største. Flest folk på tribunen, og størst oppmerksomhet, legger han til.

Godt utgangspunkt
En som utmerket seg spesielt i det norske laget var Patrick Thoresen. Lugano-proffen ble fullt fortjent kåret til banens beste spiller.

- Et godt utgangspunkt for oss, sier Thoresen.

Landslagssjefen trekker fram superrekka fra VM i 2006 bestående av Per-Åge Skrøder, Tore Vikingstad og Patrick Thoresen som viktigst, og spesielt innsatsen til Patrick Thoresen som avgjørende for Norges seier.

- Patrick var fantastisk. Han har tatt store steg, og har en fantastisk energi på banen.

En annen gledelig nyhet for landslagssjefen er at Frankrike måtte ha forlengning for å få en avgjørelse mot Danmark. Det betyr at Norge leder kvalifiseringsgruppa med tre poeng, foran Frankrike med to.

Norge møter Frankrike til dyst på lørdag, mens Danmark venter i den siste kampen på søndag.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere