*Nettavisen* Sport.

- Utrolig hektisk

Foto: AFP/Scanpix

Alle trodde det var kjørt for Matt Goss da Peter Sagan gikk i bakken, men med en utrolig manøver sikret han HTC-seier.

08.03.11 18:42

Den tredje etappen av Paris-Nice markerte starten på kampen om sammenlagtseieren i rittet. Etappen var betraktelig hardere enn de to foregående, da henholdsvis Thomas De Gendt og Gregory Henderson seiret.

Rytterne gikk avgårde fra Cosne-Cours-sur-Loire og skulle til Nuits-Saint-Georges, to stedsnavn enhver norsk sykkelkommentator vil sjekke to ganger før han uttaler.

En femmannsgruppe med Cédric Pineau (FDJ), Blel Kadri (AG2R-La Mondiale), Jussi Veikkanen (Omega Pharma-Lotto), Cyril Gautier (Europcar) og Romain Hardy (Bretagne-Schuller) ble hentet like etter den finske mesteren Veikkanen hadde sikret seg klatretrøya foran morgendagens etappe. Gledelige nyheter for oss fra norden.

I bakkene mot slutten av etappen var den alltid offensive Thomas Voeckler (Europcar) meget ivrig på å komme unna. Mannen som sykler i den franske mestertrøya fikk en luke og tok med Blel Kadri fra det opprinnelige bruddet. Men de holdt ikke unna for det jagende hovedfeltet.

Goss er Boss
I spurten var Matt Goss raskest. Etter å ha blitt hindret av Peter Sagan, som måtte smake asfalt, gjorde han en flott manøver og vant spurten foran Heinrich Haussler og Denis Galimzijanov.

Team Skys Geraint Thomas dro feltet frem mot spurten, i den tro at han hadde lagkamerat Gregory Henderson på hjul. Der satt derimot Goss og Haussler som gjorde opp om seieren. Thomas ble femtemann og Henderson sjettemann, altså under middels for Sky tirsdag.

- Avslutningen var veldig hektisk. Det handlet om å holde posisjonen og jeg havnet for langt tilbake, fortalte Goss til arrangøren etter etappen, men på tross av dårlig posisjon klarte han altså å vinne etappen.

Goss tok også den gule trøya fra Thomas De Gendts skuldre.

Farlig løype
Avslutningen av rittet ble preget av flere krappe svinger inn mot mål.

Slovaken Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) gikk i bakken og tok med seg blant annet QuickSteps Nikolas Maes.

Avslutningen var svært teknisk. Vinneren Matt Goss måtte gjøre en ekstrem manøver for å komme seg frem i tet etter å ha blitt hindret av velten til Sagan, Anthony Ravard ble også hindret.

Usynlig Rasch
Gabriel Rasch er eneste norske deltaker. Garmin-Cervélo-rytteren var forholdsvis usynlig tirsdag, men gjorde en bra jobb for laget.

- Bruddet gikk ganske tidlig. Stille og rolig til de siste fem milene. Jobbet for Heino (Heinrich Haussler, journ. anm.) på slutten, men han ble litt alene de siste fem kilometerne, melder Gabba til procycling.no.

34-åringen fra Hole er med for å hjelpe kapteinene Heinrich Haussler og Ryder Hesjedal.

1. ETAPPE: En etterlengtet opptur for Vacansoleil
2. ETAPPE: Skys femte for året

Resultater, 3. etappe
1 Matt Goss (HTC-High Road)
2 Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo)
3 Denis Galimzijanov (Katusja)
4 José Joaquin Rojas (Team Movistar)
5 Geraint Thomas (Team Sky)
6 Gregory Henderson (Team Sky)
7 Anthony Ravard (AG2R-La Mondiale)
8 Francesco Gavazzi (Lampre-ISD)
9 Romain Feillu (Vacansoleil-DCM)
10 Valerio Agnoli (Liquigas-Cannondale)

Sammenlagt
1 Matt Goss (HTC-High Road)
2 Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM)
3 Heinrich Haussler (Garmin-Cervélo)
4 Gregory Henderson (Team Sky)
5 Denis Galimzijanov (Katusja)
6 Jeremy Roy (FDJ)
7 Tony Gallopin (Cofidis)
8 Cyril Gautier (Europcar)
9 Cédric Pineau (FDJ)
10 Jens Voigt (Leopard Trek)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.