Gå til sidens hovedinnhold

- Utrolig imponerende

Hausken Nordberg sendte Halden til topps i Finland.

Anne Margrethe Hausken Nordberg løp en veldig sterk siste etappe og sendte Haldens kvinnelag til topps i Venla-stafetten lørdag.

Hun løp etter Vendula Klechova, Ida Marie Næss Bjørgul og Mari Fasting. De tre første gjorde den jobben de skulle, men stafetten ble ikke avgjort før Hausken Nordberg satte opp dampen.

Haldens ankerkvinne løp jevnt og sikkert og sikret Halden-klubben den første seieren i de finske skoger siden 1990. Finske Paimion Rasti på 2.-plass ble slått med over halvannet minutt.

Venla-stafetten er kvinnenes konkurranse i Jukola-stafetten. Mennenes kraftprøve starter sent lørdag kveld og avsluttes søndag.

- Jeg følte at jeg var først i skogen, men var ikke trygg før etter at jeg hadde stemplet på siste post. I dag lot jeg teknikken bestemme og orienterte ifra de andre, sa Anne Margrethe Hausken Nordberg om veien til toppen av pallen.

- Det er utrolig imponerende av Anne Margrethe. Når hun er i det «lunet», virker det så lett for henne, men det er bare en liten feil som skal til, så kommer de andre lagene opp bakfra, sa Mari Fasting. (©NTB)

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene