*Nettavisen* Sport.

- Utrolig kjipt der og da

Foto: Privat

Det holdt ikke helt for Sverre Krogh Sundbø på nattens finalebord i VM i poker.

30.06.08 11:10

- Det var utrolig kjipt å ryke så nære, forteller Krogh Sundbø (26) til Nettavisen noen timer etter finalen var ferdigspilt.

Natt til mandag norsk tid satt Krogh Sundbø og åtte andre pokerspillere igjen på finalebordet i denne No-Limit Hold'em-turneringen, som er den 48. av 54 turneringer i World Series of Poker (WSOP) i Las Vegas, USA.

De ni kjempet om en førstepremie på hele 3,85 millioner kroner, og ikke minst det gjeve gullarmbåndet som forteller omverden at man har en VM-tittel å rutte med.

Det ble dessverre ingen norsk vinner da Krogh Sundbø røk ut på syvendeplass. Brasilianske Alexandre Gomes tok hjem tittelen etter mange timers spill.

Mange all in-trekk tidlig
- Jeg gjør en stor feil om dagen, og denne dagen var det dessverre den som sendte meg ut av turneringen, oppsummerer Krogh Sundbø.

Situasjonen som felte den tidligere europamesteren kom som en konsekvens av at blindestrukturen på finalebordet ikke ga rom for mye spill så det ble mange all in-trekk for å holde seg i live.

- Jeg forsøkte å sette meg i en posisjon der jeg kunne vinne hele turneringen, sier Krogh Sundbø.

Vinn eller forsvinn
Blindene var 30.000 og 60.000, og Krogh Sundbø satt med drøye 940.000 i sjetonger.

- Det er kast rundt til meg i lilleblind som limper med Q6 i ruter. Storeblind, Ryan D'Angelo, høyner til 125.000 og jeg går all in med den tanken at han vil kaste de fleste hender og om han syner med to høye så er jeg ikke i en så dårlig stilling med tanke på alle sjetongene som er i potten. Vinner jeg den hånda så er jeg godt med igjen, forteller oslogutten.

- Men han syner raskt med AQ, som var den ene hånda jeg ikke ville se, da den reduserer sjansene mine betraktelig, sier Krogh Sundbø.

Bordet ga ingen mirakler og Krogh Sundbø var ute på syvende. Premien han fikk for innsatsen var over 680.000 kroner, som forhåpentligvis gir en grei trøst i etterkant.

- Med bedre struktur på slutten kunne spillet blitt annerledes, men alt i alt synes jeg strukturen i turneringen har vært god, sier den norske pokerproffen.

Fokus på hovedturnering
Nå ser 26-åringen fremover mot hovedturneringen som er hovedfokuset hans. Men før den han skal spille en ny turnering som begynner mandag kveld norsk tid.

- Jeg elsker å spille i Las Vegas fordi amerikanernes spillestill passer meg godt og jeg føler jeg alltid gjør det bra i WSOP, sier Krogh Sundbø.

Hovedturneringen begynner på torsdag og Krogh Sundbø har målsettingen klar.

- Jeg vil jo forsøke å forbedre meg fra i fjor, da jeg synes jeg spilte bra og egentlig var i en god posisjon dypt inn i turneringen, forteller han.

Den gode prestasjonen fra søndagens finale tar han med seg som god selvtillit, selv om det svir å ryke så nærme tittelen.

Nordmannen slo 2310 av 2317 spillere totalt.

Fornøyd tross alt
- Alt annet enn seier føles så utrolig kjipt rett etter man ryker ut og jeg ble selv skikkelig deppa, men så går det noen timer og man får tenkt seg litt om og skjønner at prestasjonen er veldig god, forteller Krogh Sundbø.

26-åringen sparer feiringen til senere og forteller at resten av kvelden blir avslapping med filmer på rommet. Det er fortsatt mange timer med poker som skal spilles og et ukonsentrert øyeblikk er ofte nok til å felle en spiller.

Norsk Pokermagasin følger nordmenn i WSOP direkte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag