*Nettavisen* Sport.

- Uvirkelig å aldri mer få den telefonen

Foto: Afp

Robbie Savage sørger over tapet av bestekameraten Gary Speed.

28.11.11 11:03

Søndag kom den triste nyheten om dødsfallet til Wales-manager Gary Speed.

En hel fotballverden har vist sin støtte til den tidligere Premier League-profilen, og nyheten slo ned som et sjokk på balløya.

Tidligere landslagsspiller for Wales, Robbie Savage, var en av Speeds nærmeste venner.

- Kan ikke tro det
Han forteller om sorgen i sin ukentlige spalte i Daily Mirror.

- Jeg ser avisoverskriftene, men kan fortsatt ikke tro det. Min kaptein, min helt og min venn er borte, og jeg forstår ikke hvorfor, skriver Savage i Daily Mirror ifølge Sky Sports.

Les også: Speed var TV-gjest dagen før dødsfallet

Han forteller at de stadig holdt kontakten.

- Siden jeg har begynte med Strictly Come Dancing (Den engelske versjonen av «Skal vi danse?»), har han ringt meg hver lørdag og ønsket meg lykke til og ledd litt. Vi tullet med hverandre som vanlig, snakket om fotball og dansing. På søndag klokka ti fant jeg ut hva som hadde skjedd, og det er uvirkelig å aldri mer få den telefonen, skriver Savage.

- Jeg har blitt veldig knyttet til ham det siste året. Han har alltid vært en venn, men det siste året har vi blitt bestevenner. Det er mennesker i fotball som dropper deg med en gang, men ikke Gary. Han hadde tid til alle, alltid. Han var en herlig fyr, skriver han.

Husker første møte
Savage husker godt første gang de møttes.

- Det var en ære å kjenne ham, og en ære å spille sammen med ham. Første gang jeg traff ham, var da jeg ble kalt inn til landslaget for første gang. Noen av de erfarne spillerne så ned på meg, siden jeg var en liten fyr som spilte for Crewe, men det gjorde ikke Gary. Han behandlet meg som om jeg var Ian Rush eller Mark Hughes, minnes han.

Den tidligere Blackburn-profilen husker det gode humøret til Gary Speed.

- Vi lo godt for et par år siden, da Gary fikk jobben som Wales-manager. Jeg sa jeg ville gjøre et internasjonalt comeback, og Gary nikket og sa: «bra, jeg har lett etter en bussjåfør». Men han forklarte at jeg var for gammel, og var ærlig og rettferdig som vanlig, skriver han.

- Var aldri noen hint
Han forteller også om det siste møtet med sin gode venn.

- Sist gang jeg så ham, var for tre eller fire uker siden, da han kom for å se meg i «Strickly come dancing». Etter jeg hadde danset, ga jeg ham en «high five», og jeg kan fortsatt se ham for meg, der han satt med et smil om munnen, stolt av kameraten sin. Det er sånn jeg alltid vil huske ham, med et bredt smil, fornøyd med livet og fornøyd med å ta del i livet til vennene sine.

- Det gjør at det som skjedde er enda mer sjokkerende. Det var aldri noen hint til dette. Han hadde en vakker kone og to fantastiske unger. Han hadde en bra jobb, et godt lag og var på vei til noe stort. Jeg vet ikke hvorfor dette skjedde, og vil trolig aldri få vite det, men jeg vet at det har vært en ære å være hans venn og lagkamerat, avslutter Savage.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.