RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

- Uvurderlig for Bøkko

Sist oppdatert:
- Jeg ville gjort alt for å fortsette samarbeidet med Peter Mueller, sier amerikansk OL-helt.

Peter Mueller tok Håvard Bøkko inn i landslagsvarmen, og har senere trent Bøkko fram til å bli en av verdens aller beste skøyteløpere.

Nå er Mueller imidlertid ute, og spørsmålet er enkelt nok: Hvordan påvirker dette Bøkko? Kan han likevel utfordre Sven Kramer om OL-gull i Vancouver i vinter? Kan han også kjempe om gull på 1.500 meter?

Nettavisen har snakket med USAs landslagssjef Derek Parra (39). Parra har selv en glitrende skøytekarriere bak seg, og tok blant annet både gull og sølv under Vinter-OL i Salt Lake City i 2002. Nå er han trener for to av Bøkkos største utfordrere i Vancouver, amerikanerne Shani Davis og Chad Hedrick.

- Ville vært knust
Parra er ikke i tvil om at Bøkko nå står foran en enorm utfordring.

- Hadde det vært meg som mistet treneren min – 80 dager før OL – så ville jeg vært knust. Spesielt hvis det var en trener jeg hadde suksess med, sier Parra til Nettavisen.

Han forklarer:

- Å finne en trener man kan stole på er vanskelig nok. Å finne en trener man kan stole på og også ha suksess sammen med er uvurderlig.

- Jeg ville derfor gjort alt jeg kunne for å finne en måte å fortsette samarbeidet med treneren min på – for å sikre at jeg fortsatt fikk rådene hans.

Bøkko selv har også uttalt at han er knust etter at Mueller måtte gå. Samtidig virker det tvilsomt om han kommer til å benytte seg av Muellers råd videre, i alle fall i stor grad, fordi det vil være illojalt mot eget forbund etter det som har skjedd de siste dagene.

(Saken fortsetter under bildet)

- Håper han blir en mester
Parra vil ikke mene noe om måten Mueller fikk sparken på, men han understreker overfor Nettavisen at han virkelig håper at Bøkko ikke blir skadelidende av trenerbyttet.

- Jeg kjenner Håvard Bøkko, sier Parra.

- Jeg har sett hvordan han har utviklet seg, ikke bare som en skøyteløper, men også som person. Jeg håper virkelig at han klarer å finne en vei ut av denne uheldige situasjonen, slik at han blir den mesteren han er.

PS. Onsdag klokka 12 presenteres den nye norske skøyte-landslagstreneren. Det blir Fana-trener Jarle Pedersen som får jobben.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere