RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Vegard Grøtt / Scanpix

- Vålerenga er ikke til å kjenne igjen

Sist oppdatert:
Men det var bare så vidt at det holdt til tre poeng.

VÅLERENGA - AALESUND FK 2-1:

ULLEVAAL (Nettavisen): Kjetil Rekdal har denne uken vært helt klar på at Vålerenga er nødt til å begynne å ta poeng hvis laget skal henge med på noe som helst denne sesongen.

Lørdag kom svaret fra spillerne, som leverte årsbeste og tok tre viktige poeng hjemme mot serieleder Aalesund.

TV 2s Davy Wathne er ikke i tvil om at spillerne nå endelig har skjønt alvoret.

- Det virker som om Vålerenga-spillerne skjønner hvor mye dette betyr for sjefen deres og gir alt. Ikke til å kjenne igjen, skrev Wathne på Twitter underveis i kampen.

Mohammed Fellah og Mos scoret målene for Vålerenga før Fredrik Ulvestad reduserte på straffe ti minutter før slutt.

Rekdal: - Fullt fortjent
Jan Jönsson var skuffet over hvor lite hans menn hadde å bidra med på Ullevaal-matta.

- Vi er for dårlige og fortjener kanskje ikke bedre, men vi er bedre i andreomgang når vi får inn Leke (James, red.anm.). Vi trodde ikke han kunne være med hit i går på grunn av sykdom. Noen av spillerne har slitt med det i det siste, så det haltet litt for oss, sier Jönsson til Nettavisen.

Kjetil Rekdal var naturlig nok mer fornøyd, men likte ikke at Aalesund ble invitert inn i kampen igjen.

- Jeg synes det er veldig fortjent at vi vinner. I en time er vi klart bedre enn Aalesund. I andreomgang mister vi midtbanen, som vi hadde fullstendig kontroll på. Doffen må ut, Grindheim må ut og Fegor blir sliten.

- VI må legge oss lavere, for vi orker ikke å stå høyt lenger. Vi lager til et utrolig klønete straffespark, som setter fyr i kampen igjen, sier Rekdal til Nettavisen.

Vålerenga klart best
Det er ingen tvil om at det var Vålerenga som åpnet friskest på et glissent Ullevaal stadion lørdag. Før ti minutter var spilt, hadde Rekdals menn skapt tre store målsjanser.

Dessverre for vertene, vartet Sten Grytebust opp med to vanvittige redninger, som hindret hjemmelaget i å ta ledelsen tidlig i kampen.

Reaksjonsredningen han disket opp med på Simon Larsens halvvolley fra ti meter var spesielt imponerende.

Selv om Vålerenga ikke maktet å overliste den solide AaFK-målvakten i åpningsminuttene, viste laget større vilje og spilleglede enn tidligere denne sesongen.

Betalingen kom noen få minutter før pause da Daniel Fredheim Holm kom rundt på kanten og banket ballen inn foran mål. Ballen gikk borti Mos, før den fant veien til Mohammed Fellahs fot og videre inn i nettet bak Grytebust.

Mos åpnet kontoen
Fellah var også involvert da Vålerenga økte ledelsen til 2-0 et kvarter ut i den andre omgangen.

Midtbaneeleganten førte ballen mot AaFKs sekstenmeter og slapp ballen perfekt til Bojan Zajic, som slo hardt inn foran mål, via Grytebust og rett i beina på Mos.

Den utlånte FC København-spissen satte inn sitt første mål i Tippeligaen etter returen til Vålerenga.

Når det gjelder gjestene fra Ålesund, hadde de svært lite å bidra med framover på banen. Ellers så strålende Michael Barrantes ble godt pakket inn av Vålerengas forsvarsspillere og lyktes med lite.

Da laget ble tildelt straffespark etter at Fegor Ogude la Christian Myklebust i bakken, gikk Fredrik Ulevestad fram og satte inn 2-1.

Til tross for at Aaleesund presset på i sluttminuttene, ble det ikke flere mål, og Vålerenga kunne dermed innkassere tre viktige poeng.

Lørdagens tap er Aalesunds første i årets sesong, noe som også betyr at samtlige lag i Tippeligaen har tapt i årets sesong.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere