*Nettavisen* Sport.

- Vålerenga har underprestert vanvittig

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Men nå tror Kjetil Rekdal at Martin Andresens menn tar seriegull.

24.07.10 11:46

Lørdag ettermiddag får Kjetil Rekdal besøk av gamleklubben Vålerenga. Han går naturligvis for seier.

Men samtidig erkjenner han at Aalesund skal opp mot det som sannsynligvis er Norges beste lag i øyeblikket.

- Vålerenga har underprestert noe vanvittig de to siste årene. Men nå ser det ut til at de har funnet sin måte å spille på, og ikke minst har de flyt. Akkurat nå holder jeg Vålerenga som favoritt til å vinne seriegullet, sier Rekdal til Nettavisen.

LIVE 17.00: Aalesund - Vålerenga

Ulike styrker
Til tross for at Rosenborg ennå ikke har tapt i Tippeligaen, ligger Vålerenga bare tre poeng bak. Ikke bare kommer Oslo-laget til Ålesund med fire strake seirer. De har også scoret 16 mål på de fire siste kampene, og vist en unik evne til å snu kamper selv om de sliter og kommer under i målprotokollen.

Styrkemessig mener Rekdal at Rosenborg og Vålerenga er jevngode.

- De har ulike styrker. Rosenborg er tette bakover og taper ikke kamper. De har et bedre defensivt fundament. Vålerenga på sitt beste er det beste laget offensivt, men de er ikke like gode hele tiden, resonnerer han.

Når han holder Vålerenga som favoritt, har det med kampbelastning å gjøre. VIF ble slått ut av cupen før sommeren, og har ikke e-cup å tenke på. Rosenborg kjemper på alle fronter, har spilt søndag – onsdag – søndag i en måned allerede, og kan komme til å gjøre det fram til desember.

- Kjempefordel
- Det er en kjempefordel for Vålerenga. De får mye mer tid til å hente seg inn mellom kampene og kan prikke inn formen én gang i uka.

- Andre får si hva de vil, men det er ikke sånn at Rosenborg har 22 likeverdige spillere lenger. De har en tynnere tropp enn da de var på sitt beste. Slitasjen blir større når det er to kamper i uka, og det går ikke an å skvise mer saft ut av en sitron som er tom, poengterer Kjetil Rekdal.

Les også:Fordelen som kan vi Vålerenga gullIFakta og myter i gullstridenI- Sølv en seier for Vålerenga

Han peker ut tre nøkkelkamper for Vålerenga. Bortekampen mot Rosenborg. Bortekampen mot Viking.

Og ikke minst: Bortekampen mot Aalesund.

- Tar de med seg bra med poeng fra de kampene, så vinner de Tippeligaen, fastslår han.

Skadde på vei tilbake
Selv om Rekdal fortsatt har varme følelser for Vålerenga, har han ikke til hensikt å gi bort noe gratis.

- Jeg regner med Vålerenga går på banen for å vinne med sine egne styrker, og det gjør vi også. Det kan bli en knokkelkamp i den forstand at det blir spenning hele veien, sier Rekdal.

Kanskje mønstrer han selv et sterkere lag enn på lenge. Både Fredrik Carlsen og Jonathan Parr, som var glimrende innledningsvis denne sesongen, er i kamptroppen etter lang tids skadefravær.

- Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal bruke dem. Det er viktig å være tålmodig med folk som er på vei tilbake etter skader. Men skadesituasjonen begynner å bli litt lysere. Vi hatt tre-fem spillere ute til enhver tid helt siden mai, og det har preget oss, erkjenner Rekdal.

- Hvem er favoritter lørdag?

- Det er ganske jevnt, tror jeg. Vi er gode hjemme, mens VIF er i knallform. De kan umulig fortsette med å score fire mål i snitt per kamp, konstaterer Kjetil Rekdal.

PS. Vålerenga-kaptein Kristofer Hæstad er uaktuell til kampen mot Aalesund på grunn av karantene.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.